A Jelek rendezője egy falut tart rettegésben

Vágólapra másolva!
A Hatodik érzék és a Jelek rendezője, M. Night Shyamalan ismét a misztikus horror-thriller műfaja felé vette az irányt. Legújabb filmjében, A falu című alkotásban a békés falucska lakóit és a nézőket a környező erdőkben rejtőző különös lények nyugtalanítják majd. A hátborzongató film előzetese már letölthető az internetről.
Vágólapra másolva!

A falu az indiai származású rendezőtől megszokott lassú történetvezetésre és a nyomasztó alaphangulatra épít. A főbb szerepekben a Gladiátor-ból ismert Joaquin Phoenix, Sigourney Weaver, az Oscar-díjas Adrien Brody és William Hurt tűnik majd fel.

Az 1897-ben játszódó történet egy isten háta mögötti kis faluban játszódik. Az első látásra békésnek tűnő településnek azonban van egy sötét titka. A környező erdőkben különös lények laknak. Az előzetes tanúsága szerint egy ősi megállapodás értelmében a gonosz erők nem merészkednek ki az emberek közé, s a polgárok sem háborgatják az erdő csendjét.

A falusiak élete a fenyegetettség ellenére békés mederben csordogál. Mígnem egy nap a Phoenix által alakított Lucius Hunt át nem lépi az ismeretlen világ határát, s ez a vakmerő tett rövidesen változást hoz a lakók életébe. A házak ajtaján baljós vörös nyomok jelzik, hogy az erdő lakóinak nincs ínyére az emberek behatolása, s hamarosan kezdetét veszi a rémálom, amely elől immár senkinek sincs menekvés.

A nyugtalanító hangulatú alkotásban az említett főszereplőkön kívül feltűnik majd a Sivatagi cápák-ból és a Mi kell a nőnek?-ből ismert Judy Greer is. A falu-t július 30-án mutatják be az Egyesült Államokban, a magyar mozilátogatók pedig egy kora őszi borzongásra készülhetnek.