Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A fiatal angol Disney-rajongók nincsenek tekintettel a klasszikusokra. Egy körükben végzett felmérés szerint ugyanis nem egy klasszikus Disney-rajzfilm, hanem a Toy Story minden idők legjobb Disney-filmje.

A második helyre a A dzsungel könyve futott be, míg a harmadik hely a Toy Story folytatásának jutott. A tavalyi év slágerének, a Szörny Rt.-nek a negyedik hellyel, míg a kilencvenes évek legnagyobb rajzfilmslágerének számító Oroszlánkirálynak az ötödik hellyel kellett beérnie.

A legnépszerűbb Disney-hősök is a Toy Story karakterei közül kerültek ki. Az űrhajós, Buzz Lightyear végzett az első helyen, míg a képzeletbeli dobogó második fokára Buzz cimborája, Woody, a cowboy állhat fel. Az Oroszlánkirály hőse, Simba a harmadik helyre küzdötte fel magát, míg a klasszikus hősök közül negyedik helyével Maugli szerepelt a legjobban.

A leggonoszabb Disney-figurák versenyében Szörnyella De Frász egy orrhosszal előzte meg a Pán Péter című mese kampókezű Hook kapitányát - adta hírül az Ananova internetes újság.

Kedvenc Disney-filmek:

1.Toy Story
2. A dzsungel könyve
3. Toy Story 2.
4. Szörny Rt.
5. Az oroszlánkirály

Kedvenc Disney-hősök:

1. Buzz Lightyear (Toy Story)
2. Woody (Toy Story)
3. Simba (Az oroszlánkirály)
4. Maugli (A dzsungel könyve)
5. Sulley (Szörny Rt.)

Kedvenc Disney-gonoszok:

1. Szörnyella De Frász (101 kiskutya)
2. Hook kapitány (Pán Péter)
3. Sir Kán (A dzsungel könyve)
4. Szkár (Az oroszlánkirály)
5. A királynő (Hófehérke)

Korábban:
A Disney ráállt a folytatásokra

Fórum:
A 70-es, 80-as évek rajzfilmjei

Nézze otthon a karosszékből!
Toy Story