Trinity lesz Cruise partnere az M:I 3-ban

Vágólapra másolva!
A Mátrix-filmek sztárja, Carrie-Anne Moss lesz a Mission: Impossible harmadik részének női főszereplője. A kecses kanadai hölgy Tom Cruise és Ving Rhames oldalán domborít majd a népszerű akciófilm-sorozat legújabb részében.
Vágólapra másolva!

Eddig úgy tűnt, pontosan 4 évente jelentkezik új epizóddal a 60-as évek sikeres amerikai tévésorozatán alapuló akció-mozi, a Mission: Impossible. A 1996-os eredeti filmet 2000-ben követte a folytatás, a 2004-re tervezett harmadik rész viszont a tervekhez képest egy évet csúszik: az eredetileg tavaly nyárra kitűzött, majd decemberre halasztott forgatás csak idén augusztusban kezdődhet meg. Öröm viszont az ürömben, hogy a film női főszerepére nemrég leszerződött a Mátrix-trilógia Trinityjeként megismert fekete démon, Carrie-Ann Moss.

Moss a Mátrix-filmeken kívül emlékezeteset alakított még Christopher Nolan 2000-es Mementó-jában, valamint az ugyanabban az évben bemutatott Csokoládé-ban is. A legújabb lehetetlen küldetésben a Cruise által alakított szuperügynök, Ethan Hunt partnereként és szerelmeként domborít majd. A további szereposztás még nem végleges, olyan esetleges szereplőkről hallani még, mint az Elveszett jelentés kifinomult sztárja, Scarlett Johansson, vagy az utóbbi évek egyik legfelkapottabb karakterszínésze, a legutóbb a Derült égből Polly-ban játszó Philip Seymour Hoffmann.

Az M:I-filmek produceri teendőit is ellátó Cruise koncepciója, hogy minden részt új rendezőre bízzon, így sem Brian De Palma, sem John Woo nem jöhetett szóba az új film dirigenseként. Sokáig úgy tűnt, hogy a Hetedik-et és a Pánikszobá-t is jegyző David Fincher vezényli majd az M:I 3 munkálatait, de épp aktuális munkái miatt visszalépni kényszerült. Helyét a fiatal Joe Carnahan vette át, aki legutóbbi mozija, a 2002-es Narkó megjelenését is Tom Cruise bábáskodásának köszönheti.

Az eddigi részek hagyományaihoz hasonlóan a Mission: Impossible 3 nagy részét is Amerikán kívül forgatják majd. A tengerentúli filmesek egyik legfelkapottabb helyszíne, Prága, valamint Antwerpen, Berlin és Ghána lesznek a főbb forgatási helyszínek. A film történetéről egyelőre semmit sem tudni.