DGA-díjat nyert a Chicago rendezője

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGORob Marshall bizonyult a legjobbnak a Directors Guild of America szombat esti gáláján. A Chicago rendezője így az Oscar-díj első számú esélyesévé lépett elő. Az elsőfilmes rendező olyan nagyszerű művészeket győzött le, mint Martin Scorsese, a New York bandái című film rendezője, aki idén életműdíjat vehetett át az est folyamán, vagy Peter Jackson, akit A Gyűrűk Ura - A két torony című filmért jelöltek. A legjobb rendező megtisztelő címéért versengett még Roman Polanski (A zongorista), illetve a nagy Oscar-esélyes Az órák című film rendezője, Stephen Daldry.

A 42 éves rendező-koreográfus, aki elnyerte már a "színházi Oscart", a rangos Tony-díjat egy a Broadwayn bemutatott darab rendezéséért, óriási megtiszteltetésnek érezte a DGA-díjat.
"Ez fantasztikus, álmodni sem mertem arról, hogy én nyerem a díjat"- nyilatkozta az újságíróknak.

A DGA-díj a hollywoodi bennfentesek szerint egyenes út az Oscar-díjhoz. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt 54 évben 49-szer a DGA nyertese kapta az Akadémia díját is. Így könnyen meglehet, hogy az eddig biztos befutó Scorsese helyett a Chicago rendezőjét találja a legjobbnak az Akadémia, és így valószínűsíthető, hogy idén a legjobb film díját a nagy sikerű musical nyeri majd.