A Memento rendezőjét felkérték a Batmanre

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"Csupán annyit mondhatok, hogy Batman figurájával együtt nőttem fel. Mindig is rajongtam érte, és rajongok azért az ötletért is, hogy éppen én hozzam őt vissza a vászonra. A szuperhősök közül ő a leghitelesebb, legrealisztikusabb figura és a legösszetettebb személyiség. Szuperhős mivolta és is ebből fakad, és ezáltal olyan érdekes. Batman nem egy mesealak" - nyilatkozta Chris Nolan rendező azután, hogy megállapodott a legújabb denevérember-történet elkészítéséről. A Warner Brothersszel folytatott tárgyalásai egyébként is zökkenőmentesen és gyorsan zajlottak, minthogy legutóbbi, Álmatlanság című krimijét is náluk forgatta (Al Pacino és Robin Williams főszereplésével).

Chris Nolan a Memento című filmjével vált ismertté, melyet a Sundance filmfesztiválon fedeztek fel (ahol fődíjat nyert). Főszereplője, Guy Pierce is azóta számít sztárnak, és szó van róla, hogy Nolannel való együttműködését felújíthatná a Batman-folytatásban (természetesen a címszerepben). A színészek szerződtetése azonban még odébb van, hiszen először a forgatókönyvről kell megállapodni.

Miután a Warner Brothers azon terve csődbe ment, hogy Batmant és Supermant egy közös filmben állítsa szembe (ezt végül a rendezői feladatokkal megbízott Wolfgang Petersen hiúsította meg, aki inkább az Íliász megfilmesítésébe fogott), a stúdió vezetősége két új film forgatása mellett döntött.

Batman és Robin filmzenehttp://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/46815.2.2628590025611753418

A Batman-sorozat következő része valószínűleg két elkészült forgatókönyv egyikéből készül majd el. Az első variáció a Batman: Year One (Első év) címet viseli, és Darren Aronofsky, valamint Frank Stack ötleteit tartalmazza. A második verzió a Batman visszatér című epizódból jól ismert Macskanőt állítaná középpontba, akit az 1992-es, Tim Burton rendezte filmváltozatban Michelle Pfeiffer alakított. Az utóbbi filmterv megvalósulására nagyobb esélyt látnak Amerikában, és a Catwoman című rész új főszereplőjéről is egyre többet pletykálnak: Ashley Judd játszaná a figurát 2003-ban.

Chris Nolan munkáját azonban késleltetheti, hogy a Batman-re történő felkérés előtt elkezdett dolgozni egy új filmterven, mely Howard Hughes, Amerika egykori legnagyobb milliárdosa kalandos (és tragikus) életét dolgozza fel. Már meg is állapodott arról, hogy a főszerepet Jim Carrey alakítja majd, amikor kiderült, hogy Martin Scorsese is épp Howard Hughes életét tervezi vászonra vinni, Leonardo DiCaprióval az élen. Hogy Nolan hogyan dönt majd az ügyben (visszalép-e az életrajzi film megvalósításától, és belevág-e teljes gőzzel a Batman-filmbe), még nem tudni. De az biztos, hogy bármelyik filmjét kezdi is el forgatni, nagy konkurenciaharcra számíthat az amerikai filmpiacon.

Superman történetének legújabb fejezete ugyanis már előrehaladottabb stációban van, és még a Batman előtt mozikba kerülhet. Bret Rattner rendező (Csúcsformában 1-2, Vörös sárkány) alaposan elmélyült az előkészületekben, Jon Peters producerrel már a főszereplőket válogatják. Bár egy ideig Keanu Reeves volt a legesélyesebb az acélember megformálására, most elsősorban Josh Hartnett, Jude Law, Ashton Kutcher és Brendan Fraser vetélkedik a szerepért.