Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Rendezők Szövetségének díjánál rangosabb aligha létezhet egy filmrendező számára. Hiszen az elismerést kollégái szavazzák meg neki - szigorú szakmai szempontok alapján. Ráadásul a díj rangja akkora, hogy győztese a legesélyesebb rendezőként indul az Oscar-gálán.

Az Amerikai Filmrendezők Szövetségének honlapjahttp://www.dga.org/index2.php3?chg=

Az idei jelöltek listája csupa olyan nevet és művet tartalmaz, melyről már számos alkalommal lehetett hallani, többek között a múlt hétvégén megrendezett Golden Globe-gála kapcsán. Stephen Daldry a The Hours; Peter Jackson A Gyűrűk Ura: A két torony; Rob Marshall a Chicago, Roman Polanski a The Pianist; és Martin Scorsese a Gangs of New York című 2002-es filmjével került a jelöltek közé. Hogy közülük végül kinek jut az elismerés, az majd március 1-jén, az Amerikai Rendezők Szövetsége által megrendezett ünnepségen derül ki.

Az azonban már most szinte bizonyos, hogy a felsorolt alkotókkal és alkotásokkal találkozhatunk majd az Oscar-jelöltek listáján is, mint ahogy az is, hogy a két gála nyertese várhatóan ugyanaz a személy lesz. Erre nemcsak azért nagy az esély, mert az Amerikai Rendezők Szövetsége és az Amerikai Filmakadémia tagsága között nagy az átfedés, hanem azért is, mert 1949 óta mindössze 5 alkalommal különbözött a két szervezet véleménye ebben a kérdésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről