Hosszú évekig a magyarok kedvenc autója volt, az újra alig fog ráismerni

Suzuki Swift
Vágólapra másolva!
A kisautó új nemzedéke is az élvezetes vezethetőségre és a hatékonyságra helyezi a hangsúlyt.
Vágólapra másolva!
Egyelőre még tanulmány, de nem sokat fog változni a 2024-ben induló sorozatgyártásig Forrás: Suzuki

Már majdnem kész koncepció formájában állítja ki a Suzuki az október végi Tokiói Autószalonon a Swift új nemzedékét, amely

2024-ben kerül piacra.

Hivatalosan eddig csak egy gyári kép jelent meg, de már ebből is kiderül, hogy az új Swift stílusa finoman, de érezhetően továbbfejlődött a jelenlegi, hat éve piacon lévő generációhoz képest: a kerékjárati ívek felpumpáltak, az orr-rész kerekebb, a motorháztető ívelt, a hűtőmaszk pedig kisebb. További változás, hogy a hátsó ajtókilincsek visszakerültek a C-oszlopról az ablak alatti hagyományos helyre.

A Suzuki szűkszavú közleménye szerint az új kisautó egy „nagy hatékonyságú motorral" készül majd, amely „egyensúlyt teremt a teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság között". A brit Autocar szerint az új motor valószínűleg a jelenlegi nemzedék 1,2 literes, négyhengeres, 12 V-os lágy hibrid benzinmotorjának továbbfejlesztett változata lesz, míg a Swift Sportban használt 129 lóerős, 1,4 literes turbómotor is kínálatban maradhat.

Megerősítette a gyár, hogy többek között az alapfelszereltséghez tartozik majd a kettős érzékelős vészfék-asszisztens, az adaptív távolsági fényszóró és a vezetőfigyelő rendszer is.