Britney Spears-től elvették a fiait

Vágólapra másolva!
Britney Spears felett pálcát törtek: a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság hétfői döntésének értelmében, az énekesnőnek le kell mondania gyermekeiről, a kétéves Jayden Jamesről és az egyéves Sean Prestonról. A fiúkat apjuknak, Kevin Federline-nak szerdán kell átadnia.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i legfelsőbb bíróság hétfőn döntött a Spears kontra Federline ügyben: az ítélet szerint, az énekesnőnek le kell mondania gyermekeiről, a kétéves Jayden Jamesről és az egyéves Sean Prestonról. A fiúkat apjuknak, Kevin Federline-nak szerdán délig kell átadni.

Két héttel ezelőtt tartották az első meghallgatást Spearsék gyermekelhelyezési perében. Akkor behívták tanúnak az énekesnő egykori testőrét, Tony Barettót is, aki elmondta, hogy Britney "folyamatosan drogozik, nem törődik a gyerekek biztonságával és gyakran meztelenkedik".

A bíróság a hallottak alapján akkor úgy döntött: a szülők közösen gyakorolhatják a felügyeleti jogot gyerekek felett, akik akkor az énekesnőnél maradhattak.

Azonban az ítéletet szigorú feltételekhez kötötték: Spearst hetente kétszer, szúrópróbaszerűen drog- és alkoholvizsgálatnak vetik alá, és ex-férjével együtt "szülői tanfolyamon" kell részt vennük, egyikőjük sem viheti el a fiúkat Kalifornia államból a másik írásbeli engedélye nélkül, nem használhatnak testi fenyítést büntetésként, és arra is ügyelniük kell, ne beszéljenek "lealacsonyító" módon a másikról. Továbbá, rendszeresen tanácsadásra kell járniuk - egyedül is, és a volt házastársukkal együtt is.

Hivatalos indoklás a tegnapi bírósági döntéssel kapcsolatban egyelőre nincs, így nem tudni, melyik feltétel nem teljesült ezek közül, de Spears-nek szerda délig át kell adnia fiait az apjuknak. Az ítélet a következő döntésig van érvényben.

Britney-nek mindeközben egy másik bírósági ügye is folyamatban van: bírósági eljárás indult ellene, gondatlan károkozás miatt. A botrányos életű sztár ugyanis múlt hónapban, parkolás közben összetört egy másik autót, majd bármiféle felelősségvállalás nélkül elhajtott a helyszínről - mindezt a paparazzik kamerái előtt tette. Ráadásul az is kiderült, hogy évek óta olyan jogosítvánnyal vezet, amely nem érvényes Kalifornia államban.

Spears tárgyalását október 10-én tartják - jogi szakértők szerint, ha mindkét vádban bűnösnek találják, akár egy éves börtönbüntetésre is ítélhetik.