Többet dolgoznak, kevesebbet keresnek a topmenedzserek

Vágólapra másolva!
Most rosszabb menedzsernek lenni mint egy évvel ezelőtt. Megkopott imázs, több munka, csökkenő vagy stagnáló fizetés, gyakoribb magyarázkodás. Többek között így jellemezték helyzetüket azok a topmenedzserek, akiket egy nagy tanácsadó cég kérdezett a válság kitörése óta bekövetkezett változásokról - írja a Világgazdaság. 
Vágólapra másolva!

Kevesebbet keres az idén a válság miatt a cégvezetők zöme, mint korábban, pedig többet kell dolgoznia, és ráadásul még az imázsa is romlott. Ezek a legfőbb megállapításai annak a felmérésnek, amelyet a világ legnagyobb, topmenedzserekre szakosodott személyzeti tanácsadó cége, a Heidrick & Struggles végzett ezer nagyvállalati vezető megkérdezésével. A krízis a menedzserek magánéletét is erősen átalakítja - derül ki a felmérés adataiból. A megkérdezettek 80 százaléka arról számolt be, hogy a válság kitörése óta nőtt az ő személyes teljesítményére háruló nyomás. A vezetők szűk fele nyilatkozott úgy, hogy most többet dolgozik, mint egy éve, s csupán hat százalékuk állapította meg azt, hogy kevesebbet.

87 százalék szerint kevésbé példaképek

A topvezetők egyúttal azzal is tisztában vannak, hogy a gazdasági lejtmenet rontotta az imázsukat. A megkérdezettek 87 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy a vállalatvezetők a válság miatt ma sokkal kevésbé számítanak példaképnek a társadalom számára, mint korábban. Hatvan százalékuk úgy látja, többet kell magyarázkodnia, mint a válság kitörése előtt - és nem csupán a médiában vagy üzleti partnerei előtt, hanem barátai és ismerősei körében is.