Visszatért a ChatGPT megpuccsolt vezetősége

Chatgpt,
ChatGPT Chat with AI or Artificial Intelligence. Young businessman chatting with a smart AI or artificial intelligence using an artificial intelligence chatbot developed by OpenAI.
Vágólapra másolva!
Helyettük az őket elűző igazgatótanács távozott, ki lesznek vizsgálva a történtek.
Vágólapra másolva!

Elképesztő fordulatokban bővelkedett hat nap után kezd helyreállni a rend a ChatGPT és DALL-E generatív mesterséges intelligenciákat fejlesztő OpenAI-nál. A történet múlt pénteken kezdődött, a szakma és a befektetők teljes megdöbbenésére az igazgatótanács egy puccs keretében menesztette Sam Altman ügyvezető igazgatót, mire a társalapító és elnök Greg Brockman is távozott.

A fellázadt dolgozók szorították végleg sarokba az igazgatótanácsot Forrás: Shutterstock/Juicy September

Hétfőn a Microsoft vezérigazgatója bejelentette, hogy máris megállapodott a két üzletemberrel, kapnak egy saját mesterséges intelligenciás kutatócsoportot a vállalaton belül. Ez váratlanul gyors reakció volt, ám a java pár órával ezután jött: az OpenAI olyan 700 alkalmazottjából nagyjából 550-en nyílt levelet írtak az igazgatótanácsnak, hogy vagy távozik a komplett garnitúra, vagy ők mondanak fel tömegesen.

Ennek megtörténte esetén azonnal összeomlott volna az OpenAI.

A sarokba szorított igazgatótanács időközben meghozta a befektetők által elvárt döntést: Sam Altman és Greg Brockman visszatérnek az OpenAI-hoz, ők pedig távoznak a szervezettől. A befektetők tájékoztatása érdekében egy független fél ki fogja vizsgálni az elmúlt időszak eseményeit, és ha szükséges, akkor személyi vagy működésbeli változások lesznek az OpenAI berkein belül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!