A Google mesterséges intelligenciája belenéz a videóinkba

Google Bard
Vágólapra másolva!
A Google bejelentette, hogy Bard AI chatbotja már a YouTube videókkal kapcsolatos kérdésekre is tud válaszolni.
Vágólapra másolva!

Bár a Bard már a YouTube-bővítmény szeptemberi elindításával képes volt a YouTube-videók elemzésére, a chatbot mostantól konkrét válaszokat tud adni a videók tartalmával kapcsolatos kérdésekre.

A legutóbbi frissítés előtt a Bard YouTube-bővítményt csak konkrét videók keresésére lehetett használni. Például megkérhettük a chatbotot, hogy keressen nekünk vicces videókat. Most már konkrét kérdéseket is feltehetünk a chatbotnak a videók tartalmával kapcsolatban. Például ha egy utazási videót nézünk, és látunk egy helyet, ami nagyon tetszik, megkérdezhetjük a Bardtól, hogy hol található az a hely.

A Google mesterséges intelligencia alapú chatbotja,a Google Bard szépen fejlődik. Forrás: Google

A bejelentés két héttel azután történt, hogy a YouTube új generatív AI funkciókkal kezdett kísérletezni, többek között egy AI társalgási eszközzel, amely a YouTube tartalmával kapcsolatos kérdésekre válaszol, valamint egy új funkcióval, amely összefoglalja a videók kommentjeiben szereplő témákat.

A Google rengeteg pénzt költ a chatbotjára, aminek lassan, de biztosan meg is lesz az eredménye, hiszen a Google Bard azok után, hogy eleinte elképesztő butaságokat beszélt, most már azért lassan használható lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!