A Google feltalálta a jelentkezést

google meet, jelentkezés, online, kinferencia, csoportos beszélgetés
Vágólapra másolva!
A Google Meet ezentúl képes felismerni, ha egy online beszélgetés valamelyik résztvevője felemeli a kezét és jelentkezik.
Vágólapra másolva!

Ez azt jelenti, hogy nem kell azzal babrálnunk, hogy a képernyőn a „jelentkezés” gombra kattintunk, és véletlenül tapsoló emojit vagy bármi más csodát küldenünk mindenkinek a hívásban, egyszerűen csak jelentkezünk. Igen, mint a suliban.

Így, szépen felismerhetően kell jelentkezni. Forrás: Google

Egy ma közzétett blogbejegyzésben a Google bejelentette, hogy a funkciót a Google Workspace üzleti és oktatási felhasználói számára is elérhetővé teszik. A rendszer ezentúl kézmozdulat-észlelés segítségével felismeri, ha valami felemelte a kezét, és figyelmezteti az értekezlet házigazdáját, hogy az illető beszélni szeretne. A videóablakban egy kézzel felemelt ikon is megjelenik a többi résztvevő számára.

Ez a folyamat lényegében ugyanazt végzi el, mint a kézemelés gomb megnyomása, de természetesebb módon és egy idő után talán gördülékenyebben is.

Ahhoz, hogy a dolog működjön, engedélyeznünk kell a Google Meet beállításaiban a További beállítások > Reakciók > Kézemelési kézmozdulat menüpontban. A Google szerint a kamerának természetesen bekapcsolva kell lennie, és a kéznek jól láthatónak kell lennie a kamera számára, távol az arctól és a testtől – a fenti videó szerint.

Az épp aktuálisan beszélő résztvevő számára természetesen a kézmozdulat-észlelés nem aktiválódik. Ha azonban már nem beszél, újra engedélyezve lesz, így újra kérdést tehet fel.

A funkciót most vezetik be a Google Workspace üzleti és oktatási rendszerében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide.