Automatizálja az öntözést a Rachio okoscsapja

rachio smart hose timer
Több Smart Hose Timer is vezérelhető egyetlen wifi hubról
Vágólapra másolva!
Képes az időjárás-előrejelzést figyelembe véve módosítani a beállított rutinját.
Vágólapra másolva!

Elkészítette a szép gyepre vágyók és kertészkedők segítésére kitalált eddigi legolcsóbb locsolóidőzítőjét a Rachio. A Smart Hose Timer telepítését bárki elvégezheti, a bemeneti oldalát a kerti csapra kell ráerősíteni, a kimeneti oldalára pedig a locsolórendszer csöve kerül. A kütyü áramellátásáról két AA ceruzaelem gondoskodik, ideális esetben egyetlen pár elég lehet a komplett öntözési szezonra, bár ez erősen függ az elemek minőségétől és a használat jellegétől.

A beüzemelése után a Smart Hose Timer locsolási rutinjának beállítása egy Androidra és iOS-re is elérhető mobilon keresztül történik, a felhasználók az internetre kapcsolt jellege miatt akár távolról is átállíthatják az okoscsapjaik működését. A termék vezérlőhubja internetes időjárási szolgáltatáson keresztül képes automatikusan felülbírálni a beállított locsolási rutinokat, ezzel elkerülve például a szakadó esőben való szükségtelen öntözést, és persze az ellocsolt víz mennyiségét is követi.

Az Egyesült Államokban márciusban piacra kerülő Smart Hose Timer locsolócsap önmagában 70 dollárba fog kerülni, míg a vezérlésére használandó wifi hubbal szerelt kezdőcsomagjáért 100 dollárt kér majd a gyártó. Egyetlen hubon keresztül számos okoscsap vezérlésére nyílik lehetőség, több csap használatával pedig zónánként eltérő locsolás valósítható meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!