Nálunk is frissíteni kell majd a veszélyes Samsungokat

samsung galaxy note 7
Október elején véget érhet a csereprogram
Vágólapra másolva!
Európában is szoftverfrissítést adnak ki a Galaxy Note 7-ekhez, amely 60 százalékban maximalizálja az okostelefonok akkumulátorának feltölthetőségét. 
Vágólapra másolva!

Olyan szoftveres frissítést ad ki Európában is a Samsung, ami legfeljebb 60 százalékra engedi majd tölteni a Samsung Galaxy Note7 mobilok akkumulátorát. A cég így próbálja védeni azokat a felhasználókat, akik a figyelmeztetés ellenére is használják a készüléket, és azt nem cserélték be. Az aksi korlátozásával elkerülhető, hogy a túlhevüljön, ezáltal pedig kigyulladhasson.

Először Dél-Koreában vezették be a szoftveres frissítést még szeptember 20-án, de október 31-én minden Európában működő készülék is megkapja. A telefon akkumulátorának kapacitása 3500 milliamperóra,

ebből csak 2100 milliamperóráig engedi tölteni a telefont majd a szoftver.

Nem úgy alakult a csúcsmodell karrierje, ahogy azt a gyártó tervezte Forrás: AFP/2016 Getty Images/George Frey

Bár a frissítéssel a kockázatokat kívánja csökkenteni a cég, ezzel egy időben arra ösztönözi az európai Galaxy Note7 tulajdonosokat, hogy sürgősen cseréljék le készüléküket.

A Galaxy Note7 készülékeket október 11-én hívta vissza világszerte a Samsung, mára

a Note7 készülékek kétharmadát visszaváltották Európában.

A készülékváltási programban az ügyfelek több lehetőséggel élhetnek: a vételár teljes visszatérítésén kívül másik Samsung Galaxy okostelefonra cserélhetik készüléküket úgy, hogy az árkülönbözetet visszakapják.

A Galaxy Note7 készülékváltással kapcsolatos további információkat ezen a linken érheti el.