A Samsung házon belül tesztelte a problémás aksikat

samsung galaxy note 7
Vágólapra másolva!
Az ipari szokásoktól eltérően a Samsung a saját laborjában vizsgáltatta be a Note 7 telefonokhoz gyártott akkumulátorokat. Hagyományos esetben a telefongyártók ezt egy külső, független cégre bízzák.
Vágólapra másolva!

A gyulladásveszélyes Galaxy Note 7-esek körüli botrány továbbgyűrűzik. Múlt héten a telefonok gyártását és forgalmazását állította le a cég, és a felhasználóknak azt ajánlotta, rögtön küldjék vissza készülékeiket tűzálló dobozokban. Újabb csavar a történetben, hogy kiderült:

a Samsung az ipari szokásokkal ellenben saját maga tesztelte a Note 7 akkumulátorait.

Hogy a telefongyártók a nagyobb amerikai szolgáltatókon keresztül forgalmazhassák készülékeiket, a nemzetközi mobiltelefon-ipari szövetség (CTIA) által elfogadott 28 labor valamelyikében kell tesztelniük akkumulátoraikat, hogy megbizonyosodjanak arról, az megfelel a villamosmérnökök nemzetközi intézete (IEEE) által támasztott előírásoknak.

Samsung Galaxy Note 7 Fotó: Csanádi Márton - Origo

Ezelőtt a Microsoftnak és a Lenovónak is volt saját, akkumulátorvizsgáló laborja, de azokat bezárták. Ugyan nem ritka, hogy egy cég saját maga vizsgálja be termékeit,

a független vizsgálati módszereknek köszönhető az,

hogy a hibás, rossz minőségű akkumulátorok aránya drámaian csökkent a kétezres évek eleje óta.

A Samsung szóvivője szerint az általuk végzett tesztek során semmi rendellenességet nem tapasztaltak a Note 7-ek akkumulátorjával kapcsolatban. A vállalat mérnökei még mindig nem biztosak abban, hogy mi okozhatta a telefonok túlhevülését és gyulladását, jelenleg is vizsgálják az ügyet.