Ez lehet az iPhone 8 kijelzője

sharp corner r kijelző képernyő panel igzo kávamentes széltől szélig
Nagy lehetőségek rejlenek a Sharp új IGZO paneljében
Vágólapra másolva!
Széltől szélig érő, kávamentes kijelzőt mutatott be a Sharp, a pletykák már fel is reppentek azzal kapcsolatban, hogy ez kerülhet majd az iPhone 8-ra.
Vágólapra másolva!

A Japánban tartott Ceatech 2016 expón rendkívül futurisztikusnak tűnő, egyedi kijelzőt villantott a Sharp. Egy olyan okostelefont mutattak az eseményen, amelynek

érdekessége a kávamentes kijelzője volt.

Ezzel nemcsak nagyobb felületeten tud érvényesülni a kijelző, de egyben kompaktabb okostelefonokat is lehet tervezni hozzá.

Nagy lehetőségek rejlenek a Sharp új IGZO paneljében Forrás: The Verge

Nem ez az első, széltől szélig érő képernyővel szerelt mobil, amivel a Sharp előrukkolt: 2014-ben az Aquos 305SH debütált ilyen kivitelezéssel a világon elsőként. A Corner R kijelző még az elődön is messze túltesz, a panel ugyanis a keret felé ívelődik, ezáltal egyedi formatervet, markáns éleket tesz lehetővé.

A leírás szerint a Corner R tényleg szinte teljesen elfoglalja az előlapot, mindössze egy pár milliméteres sáv maradt, ahová többek között a kamera és a különböző szenzorok kerülhetnek. A telefon a Free Form Display technológiát alkalmazza, ami a naponta látott téglalapformától segít elszakadni, és

akár 1000 ppi-s képpontsűrűséget is lehetővé tesz.

Összehasonlításképpen a mostani rekorder, a Sony Xperia Z5 Premium (2160 x 3840 pixeles panellel) is 806 ppi-t tud felmutatni. A Sharp a tesztpéldányban még "csak" egy 5,2 hüvelykes, full HD-s panel dolgozik, nyilván ez is elég volt ahhoz, hogy mindenki szájtátva figyelje a készüléket.

Nagy lehetőségek rejlenek a Sharp új IGZO paneljében Forrás: The Verge

A cég szerint nem érdemes ennél továbbmenni, az már a kényelmes nyomogatás kárára lehet. Kérdés persze, hogy mikor és milyen gyártók alkalmazzák majd a Sharp rendkívül látványos kivitelezését.

A BGR szerint akár már az Apple is felhasználhatja a kijelzőt az iPhone 8-hoz, ami a korábbiaknál eltérőbb formatervet kap, és úgy beszélik, hogy a Home gomb már a kijelző alatt kap helyet. A Sharp új kijelzőjével olyan módon tehetnének szert nagyobb felületre, hogy az ne menjen a készülék méretének rovására sem.