A népszerű zenelejátszó is butított verziót kap

shazam zene zenefelismerés android ios
Shazam
Vágólapra másolva!
Egyre több nagy szolgáltatásból készül hatékonyabb, kevesebb adatot zabáló mobilverzió. A Facebook és a Messenger Lite után a Shazam zenelejátszó is butított appot kap Androidra.
Vágólapra másolva!

Azok után, hogy a Facebook kiadott egy Lite verziót a közösségi oldal mobilappjából, és ezt megtette a Messenger csevegővel is, a Shazamnak is megtetszett az ötlet, hogy egy kíméletesebb verziót készítsen Androidra.

A világ egyik legnépszerűbbnek számító szolgáltatása, a Shazam blogján jelentette be, hogy megjelenik a Shazam Lite. Az app

kevesebb, mint egy megabájtnyi tárhelyet igényel,

a teljes verzióhoz képest kevesebb adatforgalmat is generál. A cég elmondása szerint mégis ugyanolyan egyszerűen lehet vele zenéket hallgatni minőségromlás nélkül.

A Shazam célja ezzel ugyanaz, mint a Facebooké: hogy világszerte eljuttassa szolgáltatását, az olyan területeken élő felhasználók telefonjára is, akiknek meg kell birkózniuk a rossz lefedettséggel, a drága mobilnettel.

A Shazam Lite alkalmazásfelülete Forrás: Shaza

Az új app másik fontos szempontja, hogy a legutóbbi keresési eredményeket akár offline is meg lehessen tekinteni, ezen felül a kevés rendszermemóriával megáldott telefonokon is egyszerűbbé váljon a zenehallgatás.

A Shazam Lite eleinte India, Vietnám, Indonézia, Fülöp-szigetek, Nigéria és Spanyolország területén lesz elérhető, a telepítéshez 2.3-as és ennél újabb Android operációs rendszerre van szükség.