Az SMS-eket is bekebelezi a Facebook Messenger

Nyílt levél egy tanárához, aki elcsábította a a diákja édesanyját sms tinder chat család
Vágólapra másolva!
A Messenger androidos appján belül már smseket is lehet fogadni és küldeni, bár ár tekintetében ez nem jelent változást. A felhasználók így egy appon belül érik el mindkét üzenettípust. A cél valójában az, hogy a Facebook még több embert a Messengerbe tereljen.
Vágólapra másolva!

A Facebook visszahozta a Messenger androidos appjába az SMS-integrációt, és világszerte élesítette. Ugyan 2012-ben egyszer már lehetővé tette a funkciót, akkor tiszavirág-életű volt.

A felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy

a csevegő appján belül fogadjanak, és küldjenek is SMS üzeneteket.

Ezeket azoknak is elküldhetik, akikkel kapcsolatban vannak a Facebookon, és megadták a telefonszámukat a közösségi oldalon.

Az SMS-támogatás nem csak egyszerű implementációt jelent: az üzenetbe hangklippet, matricát, videókat, és fotókat is be lehet szúrni (természetesen ezt csak az látja, aki szintén Messengeren belül SMS-ezik).

Appon belül külön beszélgetésekként lehet látni az SMS-üzeneteket, lila színben Forrás: Facebook

SMSsenger

A funkció engedélyezéséhez Messengeren belül a Beállítások menüt kell keresni (amelyiken az emberke ikon van), majd az SMS opciót választani. Ezután adhatjuk meg, hogy a Messenger legyen az alapértelmezett alkalmazás, ha SMS-ről van szó.

Miután ezt aktiváltuk, a kapott SMS-ek lila chat buborékokban ugranak fel a küldőtől, láthatóan elkülönülve a hagyományos kék színű netes csevegéstől.

A Beállítások menüpontban kell látni az SMS funkciót Forrás: Facebook

A Facebook kiemelte, hogy az SMS beszélgetéseket nem tárolja szerverén. Természetesen a hagyományos árszabás a Messengeren belül is érvényes,

a díjcsomagunkba foglalt árat kell kifizetnünk.

A Facebook állítása szerint rengeteg olyan felhasználó van, aki egyaránt használja kapcsolattartásra a Messengert és a hagyományos szöveges üzenetet is. Míg a legjobb barátoknak gifeket, és gyors online üzeneteket küldünk, a technikában kevésbé jártas hozzátartozókhoz, például szülőkhöz sokszor az SMS az egyetlen kommunikációs forma.

Lassan jön, iOS-re nem lesz

Mint minden újítás, ez is fokozatosan válik elérhetővé a felhasználóknak, ezért pár napba beletelhet, mire mi is látjuk. A Messenger appot mindenesetre frissítsük. IOS-re azért nem lesz elérhető a funkció, mert az operációs rendszerben nem lehet hozzáférést szerezni az SMS-es jogosultságokhoz.