Megérkeztek a Messenger új szmájlijai

uj messenger emoji
Vágólapra másolva!
A magyar felhasználók is látják már a Messenger új emoji figuráit, asztali felületre és mobilappokba is megérkeztek.
Vágólapra másolva!

Ahogyan azt írtuk nemrég, a Facebook Messengerbe immáron 1500 új, illetve újratervezett emoji érkezett. A frissítés csütörtökön gördült ki globálisan, a felhasználók és tapasztalataink szerint

már hazánkban is megújult a készlet.

Az asztali felületen a legegyszerűbb szmájlik helyén az új figurákat láthatjuk, immáron kicsit gömböcebb, vidámabb stílusban.

A női emojik már nem csak táncosok vagy fodrászok Forrás: Facebook

Az androidos és iOS-es mobilalkalmazásba is megérkeztek az új figurák,

feltéve, ha frissítettük az alkalmazást a legfrissebb verzióra

– bár ez még mintha nem mindenkihez érkezett volna meg, de valószínűleg pár napon belül mindenki látni fogja azokat.

Egységes emojik mind felett

A Facebook célja ezzel egyrészt az egységes emojikészlet kialakítása volt. Mindegy, hogy azt milyen platformon nézzük, egyformán jelennek meg, legyen az iOS-es, androidos készülék vagy webes felület.

Ez eddig nem volt egységes: páran a Facebook emojiját látták, mások azt a beépített gyári emojit, amit a telefon használ, vagy egyszerűen egy üres kockát. Ez sokszor félreértésekhez vezetett.

Bőrszínt is választhatunk

A másik fontos cél a világ sokszínűségének megmutatása volt: vannak már vörös hajú emojik, többféle női emoji, és arra is van lehetőség, hogy a felhasználó bőrszínt választhasson. Ez azon figurák esetében választható, amelyek emberi alakokat vagy testrészeket ábrázolnak.

Az új figurák Forrás: Origo

Asztalon egy kicsit hosszabb ideig kell lenyomva tartani a kurzort a figura felett, amíg meg nem jelenik a paletta. Innen hat különböző árnyalatot választhatunk.

Mobilon alapbeállításként lehet megadni, milyen bőrszínnel jelenjenek meg a figurák, de ez később bármikor megváltoztatható.

Girl power!

Még több női figurát láthatunk eddig férfiasnak tartott munkakörökben, a Facebook elmondása szerint ezzel ők az első csevegőplatform, amelyen lehet küldeni

egymásnak női szörfözőt, úszót, futót, rendőrnőt.

Az elmúlt évben egyre többen kezdeményezték azt, hogy az emojik változatosabban fejezzék ki a világot. A Facebook szerint a Messengeren küldött üzenetek tíz százalékában használnak az emberek emojit.