A nagyik használnak Macet Amerikában

Vágólapra másolva!
Bár a reklámjaiban menő fiatalok szerepelnek, csaknem minden második  Apple számítógépet idősebb emberek használnak az Egyesült Államokban - legalábbis egy nemrég készült felmérés eredményei szerint.
Vágólapra másolva!

A MetaFacts cég tanulmányából érdekes tényre derült fény: a társaság felmérése szerint ugyanis a dizájnos külsejű Apple számítógépek tulajdonosainak közel fele (46 százaléka) 54 évesnél idősebb az USA-ban. A Windowst futtató PC-k felhasználói táborából a korcsoport tagjai csak 25,2 százalékot tesznek ki.

A 18 és 24 év közötti fiatalok körében egyébként a Gateway a legnépszerűbb számítógépmárka az államokban. Az amerikai háztartások közel felében (49,3 százalékában) 2004 után vásárolt PC-t használnak. Az otthonokban lévő Apple-gépek kétharmada, a Dell és a HP/Compaq márkák esetében pedig fele fiatalabb 2 évesnél, ezek zömét a közeli jövőben valószínűleg nem fogják lecserélni.

Érdekes adatokat számoltak ki a piackutatók a márkák esetében az asztali, és a hordozható PC-k eloszlásáról is. A laptopok jelenleg több mint 30 százalékát teszik ki az amerikai háztartásokban lévő mintegy 170 millió személyi számítógépnek. A hordozható masinák aránya a Mac-tulajok körében a legnagyobb, több mint felük használ otthon laptopot, míg a HP/Compaq esetében ugyanez az arány csupán 16 százalék. Darabszám tekintetében 24 millió noteszgéppel a Dell vezet: a gyártó jelenleg az otthoni laptopok piacának csaknem felét birtokolja az országban.