Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Debreceni VSC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombat esti rangadóján. A győzelem után a két vezetőedző, Dejan Sztankovics és Szrdjan Blagojevics értékelte a látottakat.

Dejan Sztankovics: A magyar futballnak szüksége van hasonló színvonalú találkozókra

"Nagyon komoly teljesítményt tettünk le az asztalra, de az ellenfelünket is dicséret illeti, végletekig kiélezett öszzecsapásnak lehettünk szemtanúi. Sok párharc, sok helyzet volt a mérkőzésen, de a legfontosabb az, hogy elhoztuk a három pontot. Büszke vagyok a csapatra, hiszen nem estünk szét a korán bekapott gól után, egységesen küzdöttünk, és így meg tudtuk fordítani az állást.

STANKOVIC, Dejan
Dejan Sztankovics boldogan értékelt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

Az utolsó 20 percben változtattunk a felálláson, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindvégig csapatként játszottunk. Az ilyen mérkőzések segítenek abban, hogy jobbá váljunk. 

Nagyon sok erő és energia volt a meccsben, a magyar bajnokságnak és a magyar futballnak szüksége van hasonló színvonalú találkozókra

 – mondta Dejan Sztankovics a lefújást követően a fradi.hu beszámolója szerint.

Szrdjan Blagojevics: Büszke vagyok a csapatomra

 

"Büszke vagyok a csapat teljesítményére, erőfeszítésére, mindenre, amit ma láttam tőlük. De egyben szomorú is vagyok az eredmény miatt, mert a legfontosabb ez, amit nem sikerült elérni, pedig nagyon szerettük volna. 

Nincs sok lehetőségünk ilyen mérkőzéseket játszani egy ilyen csapattal, amely ilyen magas szintet képvisel, a Konferencia-ligában szerepel, ahol továbbjut és pár napon belül az Olympiakosszal játszik.

Szeretjük az ilyen meccseket, ezek segítenek minket a fejlődésben. Ilyen mérkőzésre számítottunk, jól küzdöttünk, nagy küzdelemre késztettük őket, a védekezésben és a támadásban is megvolt a minőség. Tudtuk, hogy milyen veszélyesek a beadások után, mégis ezekből kaptuk a gólokat. Voltak jó pillanataink, helyzeteink a második gólhoz, közel voltunk hozzá, de nem sikerült. Persze az ellenfélnek is megvoltak a momentumai, voltak percek, amikor nagyon szenvedtünk, de a Ferencváros egy nagyon jó csapat. 

Fizikailag és fejben is megterhelő, az NBI-es átlagnál sokkal jobb mérkőzés volt.

 Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez és sok sikert kívánok nekik az Olympiakosz elleni párharchoz" - árulta el a DVSC edzője, Szrdjan Blagojevics, derült ki az ulloi129.hu beszámolójából.

A találkozó után győztes gól szerzője, Kristoffer Zachariassen is értékelt.