Eldőlt Messiék sorsa az amerikai focibajnokság alapszakaszában

fbl TOPSHOTS Horizontal
Inter Miami's Argentine forward #10 Lionel Messi looks on during the Major League Soccer (MLS) football match between Inter Miami CF and FC Cincinnati at DRV PNK Stadium in Fort Lauderdale, Florida, on October 7, 2023. (Photo by Chris Arjoon / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb veresége után biztossá vált, hogy idén sem jut be az amerikai profi fociliga, az MLS rájátszásában az Inter Miami. A magyar játékosokat foglalkoztató csapatok közül a tavalyi döntős Philadelphia Union helye már biztos a folytatásban, a Sporting Kansas Citynek pedig megmaradt az esélye ugyanerre.

Gazdag Dániel végig a pályán volt a hazai pályán szereplő Unionan, amely már korábban biztosította helyét a rájátszásban. A gól nélküli döntetlen után a Philadelphia továbbra is harmadik a keleti csoportban.

Sallói Dániel alakulata, a Sporting Kansas City viszont eseménydús meccsen nyert 3-2-re a Real Salt Lake otthonában. A hazaiak a 3. percben emberhátrányba került, a vendégek a szünetig kétgólos előnyt harcoltak ki, majd a 77. percben már 3-0-ra vezetettek. A Real Salt Lake azonban a 80. perc után kétszer bevette ellenfele kapuját, ezzel szorossá tette a mérkőzést, melyen magyar játékos végig a pályán volt. A Sporting Kansas City a tizedik helyen áll a nyugati csoportban, de a hátránya csak egy pont a már play-in helyen álló Dallas és kettő a play-off helyen álló Portland mögött.

A sztárjai közül Jordi Albát sérülés miatt nélkülöző Inter Miami hazai pályán kapott ki 1-0-ra a vendég Cincinnati csapatától. A floridaiaknál ismét játszott Lionel Messi, de az argentin világsztár csak csereként lépett pályára az 55. percben, és ő sem tudott segíteni David Beckham csapatán. A vereséggel eldőlt, hogy az Inter Miami idén sem jut be a rájátszásba, miután két meccsel az alapszakasz vége előtt hét pont a hátrányuk a már biztos play-in szereplő DC United mögött.