Váratlanul kirúgták az Eb-selejtezőkön remeklő fociválogatott szövetségi kapitányát

Turkiye v Armenia - EURO 2024 Qualifiers Armenia,Eskisehir,Euro 2024,Football,Nationals,Soccer,Turkiye Horizontal
ESKISEHIR, TURKIYE - SEPTEMBER 08: Head coach of Turkiye Stefan Kuntz kicks the ball during the UEFA EURO 2024 Qualifying Round Group D football match between Turkiye and Armenia at Yeni Eskisehir Stadium in Eskisehir, Turkiye on September 08, 2023. Evrim Aydin / Anadolu Agency (Photo by Evrim Aydin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Menesztették a posztjáról Stefan Kuntzot, a török férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

Kuntz a német utánpótlásból érkezve 2021 őszén vette át a csapat irányítását, de két nap híján két évvel később mennie kellett. 20 meccsen irányította a válogatottat, ezeken 12 győzelem és 3 döntetlen mellett 5 vereség volt a mérlege.

A 60 éves német vezetőedző irányításával a törökök az Európa-bajnoki selejtezőkön 3-1-1-es mérleggel csoportmásodikként, továbbjutó helyen állnak, miután többek között a walesi együttes ellen is nyerni tudtak.

A szeptember azonban nem alakult a legjobban, hiszen a selejtezőn odahaza a 88. percben mentettek pontot Örményország ellen, majd szabadnaposként Japántól szenvedtek vereséget felkészülési meccsen – ezek vezettek a menesztéséhez.

A török szövetség egyelőre nem nevezte meg Kuntz utódját, de sajtóhírek szerint honfitársa, a korábban a német válogatottat világbajnoki címre vezető Joachim Löw lehet a következő szövetségi kapitány.