Megmenekült a feloszlatott svéd bajnoki címvédő női labdarúgócsapat

England v Sweden: 3rd Place Match - 2019 FIFA Women's World Cup France FIFA Women's World Cup France 2019 Nice England Sweden France FOOTBALL soccer women Julia Zigiotti Nathalie Bjorn
Nathalie Bjorn (FC Rosengard) and Julia Zigiotti (Kopparbergs/Goteborg FC) of Sweden celebrate victory after the 2019 FIFA Women's World Cup France 3rd Place Match match between England and Sweden at Stade de Nice on July 6, 2019 in Nice, France. (Photo by Jose Breton/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Két nappal azt követően, hogy bejelentették feloszlatását, visszatért a svéd bajnokságban címvédő Kopparbergs/Göteborg FC női labdarúgócsapat.

A klub ugyanis "ellenállhatatlan" ajánlatokat kapott potenciális befektetőktől annak nyomán, hogy Peter Bronsman klubelnök közölte: már nem tudják felvenni a versenyt azokkal a nagyobb svéd és európai csapatokkal, amelyekre egyre több pénzt költenek. Így a klub 2021-ben mégis harcba száll, hogy megvédje bajnoki címét - jelentették be csütörtökön.

Az új potenciális befektetők között magánszemélyek, vállalatok és más futballklubok is vannak - közölte az egyesület. A helyi sörfőzde támogatását élvező klub hosszú távú aggályai ugyanakkor nem változtak.

A klubvezető kedden azt hangsúlyozta, hogy egy női együttesnek ugyanolyan támogatást kellene kapnia, mint egy férficsapatnak, hogy nemzetközi szinten versenyezhessen.

Példaként akkor elmondta, az Olympique Lyon, a Paris Saint-Germain és a Juventus felismerte a női futball értékeit, és olyan jelentős befektetéseket hajtott végre, amelyekkel a Kopparbergs/Göteborg FC képtelen harcolni.

A göteborgi együttes - amely nem azonos a férficsapatot működtető IFK Göteborggal - egy arany- és négy ezüstérmet nyert hazája bajnokságában, háromszor pedig megnyerte a Svéd Kupát. Kevesebb mint két héttel ezelőtt még a Bajnokok Ligájában szerepelt, de a nyolcaddöntőben kiesett a Manchester Cityvel szemben.