Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 32. fordulójának zárómérkőzésén a feljutásért harcoló Vasas hazai pályán 1-0-ra nyert a nehéz helyzetben lévő Haladás ellen.

A Haladás korábbi focistája szerzett vezetést a Vasasnak

A feljutásért harcoló Vasas a 32. forduló zárómérkőzésén a drámai helyzetben lévő Haladás együttesét fogadta az Illovszky Rudolf Stadionban. A súlyos pénzügyi gondokkal küzdő szombathelyi klub - amely az NB II-ből is kieshet- számára nem indult jól a mérkőzés, ugyanis a 15. percben Tóth Milán egy fantasztikus cselsorozat után a 16-oson belül nagyot esett Jagodics Márk szorításában, amiért 11-est kapott az angyalföldi csapat. A sértett állt a labda mögé, azonban kihagyta a büntetőt, a jobb alsó sarokba tartó lövést Pálfi Donát megfogta.

Egyre bátrabban játszottak a vendégek, azonban a 28. percben mégis a Vasas szerzett vezetést. 

Berecz Zsombor passza után éppen a Haladás korábbi játékosa, Doktorics Áron került helyzetbe, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A gól megnyugtatta a haziakat, akik ezt követően fölényben futballoztak és tartották 1-0-s előnyüket.

Közelebb került a feljutáshoz a Vasas, nagy bajban a Haladás

A szünet után szinte teljesen átengedte a területet Gera Zoltán csapata a szombathelyieknek, és a stadionban is a vendégek szurkolói voltak harsányabbak. A Haladás egyre veszélyesebben futballozott, ám a 64. percben egy szép támadás után Radó András került helyzetbe, aki egy csellel két ellenfelét is becsapta, de a lövését végül blokkolni tudta a védelem. A 67. percben növelhette volna előnyét a Vasas, azonban Baráth Botond szép csúsztatását nagyszerű védéssel ütötte szögletre Pálfi.

A 84. percben nagyon közel járt az egyenlítéshez a Haladás, Rácz Barnabás lövése azonban kevéssel elkerülte a bal alsó sarkot. Megnyomta az utolsó perceket a vendég együttes, de az angyalföldi csapat megőrizte egygólos előnyét és megnyerte a meccset.

Győzelmével a Vasas feljött a bajnok Nyíregyháza mögé a tabella második helyére, ezzel megelőzte a Győri ETO együttesét.

Gera Zoltán csapata jobb helyzetben van a feljutásért vívott harcban, a saját kezében a sorsa, mert ha a hátralévő két meccsét is megnyeri - a következő mérkőzését éppen a Győr ellen játssza -, akkor biztosan visszajut az NB I-be. A megszűnés veszélye által fenyegetett Haladás továbbra is a 13. helyen áll, így a szezon végén még kieshet a harmadosztályba.

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza Spartacus FC 73 pont - már bajnok, 2. Vasas FC 64, 3. ETO FC Győr 63