Vágólapra másolva!
A La Liga 35. fordulójában a Barcelona hazai pályán Lamine Yamal és Raphinha góljaival 2-0-ra nyert a Real Sociedad ellen.

A Barcelona az előző fordulóban 4-2-re kikapott a Gironától, ezzel a katalán meglepetéscsapat megelőzte Xavi együttesét a tabellán. A La Ligában csodás idényt futó együttes, amely oda-vissza legyőzte a bajnokságban a Barcát, a 35. fordulóban viszont botlott, csak 2-2-es döntetlent játszott az Alaves ellen, így a Barcelonának megvolt az esélye arra, hogy egy sikerrel visszaelőzze riválisát.

A Barcelona tinisztárja döntött

Robert Lewandowskira és társaira nem várt könnyű meccs hétfő este, mert az európai kupaszereplésre hajtó Real Sociedadot fogadták. A hazai csapat az első félidőben veszélyesebben futballozott, majd a 40. percben Lamine Yamal révén vezetést szerzett. 

Lewandowski remekül ugratta ki Ilkay Gündogant, a német válogatott középpályás szép passzal hozta helyzetbe a Barca tinisztárját, aki higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba. 

Lamine Yamal
Lamine Yamal góljával szerzett vezetést a Barcelona
Fotó: AFP (Photo by LLUIS GENE / AFP)
  • A 16 éves csillag lett a La Liga történetében az első játékos, aki már 5 gólt szerzett a 17. születésnapja előtt.

A 65. percben Raphinha távoli lövéssel vette célba a Real Socieadad kapuját, ám Alex Remiro hatalmas védést mutatott be, gyönyörű mozdulattal ütötte ki a jobb felső sarok felé tartó labdát. A hosszabbításban aztán csak betalált a Barcelona brazil szélsője, a 93. percben egy kezezés miatt megítélt büntetőt magabiztosan váltott gólra.

A folytatásban már nem esett újabb gól, a Barcelona Yamal - akit a meccs legjobbjának választottak - és Raphinha találataival 2-0-ra nyert, ezzel feljött a bajnok Real Madrid mögé a tabella második helyére, visszaelőzve a Gironát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek