Vágólapra másolva!
A horvát labdarúgó-bajnokságban 2017-ben gólkirályi címet nyerő Futács Márkó szerint a Fradi a tavalyi meccsel ellentétben nem fog négy gólt kapni a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

A háromszoros magyar válogatott támadó 2016 és 2018 között szerepelt a horvát Hajduk Split csapatában, amelynek színeiben gólkirály lett a 2016/17-es szezonban, így van rálátása a horvát futballra és a Dinamo Zagrebre.

"Ha a Fradi olyan bátran focizik, mint tette a tavalyi első, zágrábi BL-selejtezőn, nem lehet baj. Az az 1-1 jelezte, a Dinamo meglephető – mondta a Borsnak Futács, aki biztos benne, hogy a tavalyi visszavágóval ellentétben a Fradi most nem fog négy gólt kapni.

Mivel a Fradi a Paks elleni múlt pénteki 5-0-s bajnokin szépen kombinált, meglepheti a Dinamót. Lovrencsis Gergőék játéka hatékony, igyekeznek egypasszos, célratörő, az ellenfél kapuját a legrövidebb időn belül megközelítő kombinációkra" – hangsúlyozza Futács, aki úgy véli, az egymeccses lebonyolítás általában a hazaiak szemszögéből kedvező, és a két együttes között a BL 3. selejtezőkörében nincs akkora különbség, mint 2019 nyarán volt.

Futács Márkó remekül futballozott Horvátországban Forrás: hajduk.hu

Ami a Dinamo Zagrebet illeti: az egy évvel ezelőtti, Fradi elleni párharc során még nem Zoran Mamic, hanem Nenad Bjelica ült a kispadon, aki azonban a koronavírus alatt nem volt hajlandó lemondani fizetése egyharmadáról, a vezetőség így őt és teljes szakmai stábját is elbocsájtotta.

Mégsem az edző volt a legnagyobb vesztesége a horvát csapatnak az előző kiírásban, hanem a spanyol Dani Olmo, aki januárban az RB Leipzighez távozott. Rajta kívül azonban bőven maradtak még nagyszerű játékosok a keretben, elég Ademi, Orsic, Gojak, Gavranovic, Petkovic, a kapus Livakovic, vagy a korábbi fradista, Emir Dilaver nevét említeni. A transfermarkt szerint az együttes összértéke 86,1 millió euró, amelyből a két horvát válogatott játékos, Livakovic (12,5 millió) és Petkovic (11 millió) a legértékesebb.

A Ferencváros-Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtezőt szerdán este hét órától rendezik a Groupama Arénában. A találkozót az Origo élőben közvetíti.