Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Chelsea labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub vezetősége menesztette Mauricio Pochettino vezetőedzőt.

A Chelsea hivatalos közösségi oldalán rövid közleményben jelentette be, hogy Mauricio Pochettino és a londoni klub útjai külön válnak. A felek közös megegyezéssel az argentin szakember szerződésének felbontása mellett döntöttek, az 52 éves vezetőedző azonnali hatállyal távozik a londoni Kékektől. A szakvezető tavaly nyáron érkezett, ő váltotta Frank Lampardot, akivel 12. lett a csapat.

A klub igazgatói, Laurence Stewart és Paul Winstanley így búcsúztak az argentin trénertől:

"A Chelsea-nél mindenki nevében szeretnénk köszönetet mondani Mauriciónak az ebben a szezonban nyújtott szolgálataiért. Bármikor szívesen látjuk majd a Stamford Bridge-en, és minden jót kívánunk neki a további edzői pályafutásához” - olvasható a klub közleményében.

Pochettino távozik a Chelsea-től
Fotó: AFP

Köszönöm a Chelsea tulajdonosi csoportjának és a sportigazgatóknak a lehetőséget, hogy részese lehettem a stábommal ennek a nagyszerű futballklubnak. A klub most jó helyzetben van ahhoz, hogy a következő években tovább fejlődhessen, valamint harcban legyen a Premier League-ben és az európai kupaküzdelmekben

 – búcsúzott Pochettino, aki mellett az edzői stábja, így Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez és Sebastiano Pochettino is elhagyta a klubot.

Hiába a szezon végi jó forma, Pochettino távozik a Chelsea-től

A Chelsea döntése már csak azért is meglepő, mert Pochettinóval éppen a szezon végére kapta össze magát a 2023/24-es kiírást roppant gyengén kezdő csapat, és az argentin tréner irányításával a hatodik helyen zárt, így a tavalyi botrányos szezon után ismét európai kupaindulást érő helyen végzett. Pochettinóval a Chelsea a legutolsó öt bajnokiját megnyerte, az idei naptári évben pedig csupán háromszor kapott ki – igaz, az Arsenaltól 5-0-ra, míg januárban a Liverpool Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően 4-1-re nyert az Anfielden.

A következő idényben a Konferencia-ligában indulható nyugat-londoni együttes, amióta az új tulajdonos, Todd Boehly átvette az irányítást a klub több mint egy milliárd fontot költött átigazolásokra az elmúlt másfél évben, így a hatodik hely csalódást keltő volt.

Azt egyelőre nem tudni, ki veszi át a csapat irányítását, de az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a Chelsea-nél egy fiatal edzővel szeretnék pótolni Pochettinót. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről