Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a Manchester United ajánlatott tett Adrien Rabiot-nak, a Paris Saint-Germain középpályásának, aki nyáron biztosan távozik a francia fővárosból.

A Daily Mail értesülése szerint a Manchester United évi 9 millió fontos fizetéssel csábítja a 24 éves középpályást, aki 4,5 millió fontot kapna az aláírásért.

A Manchester United helyzetét nehezíti, hogy Rabiot-nak Steven Gerrard, a Liverpool legendája a példaképe, így ő inkább a friss BL-győztes csapatban folytatná pályafutását. Azonban Jürgen Klopp érdeklődését még nem keltette fel a francia focista.

Adrien Rabiot jövője továbbra sem dőlt el Forrás: AFP/Bertrand Guay

A hatszoros francia válogatott középpályás az egyik legkapósabb árucikk az átigazolási piacon. Az utóbbi hetekben a Juventusszal is szóba hozták, de Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője is az egekig magasztalta a játékát, és elmondta, hogy szívesen látná a csapatában.

Korábban úgy tűnt, Rabiot a Barcelona játékosa lesz, azonban az ügynökének – aki egyben az édesanyja is – túl magasak voltak a fizetési igényei, a katalán klub képviselői pedig megunták a licitháborút.

Rabiot édesanyja, Veronique a tárgyalások utolsó szakaszában elképesztő prémiumokat és aláírási összegeket követelt, ezért a katalánok inkább 75 millió euróért leigazolták az Ajax Amsterdam 21 éves középpályását, Frenkie De Jongot, akit a világ egyik legtehetségesebb játékosának tartanak.

A 24 éves középpályás nem sikertörténetként fog visszatekinteni az előző szezonra. Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya nem jelölte a világbajnokságra utazó 23 fős keretbe, viszont a három tartalék közé nevezte.

Amíg Deschamps a szövetségi kapitány, Rabiot egyhamar nem lesz válogatott Forrás: DPPI/Benjamin Cremel

Azonban a PSG középpályása e-mailben tudatta a kapitánnyal, hogy nem kér a tartalékszerepből, ezzel pedig elvágta magát nála, és azóta nem kapott meghívót a nemzeti csapatba.

Rabiot az idei szezonban csak húsz meccsen lépett pályára a PSG-ben. Amikor decemberben kiderült, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, Nasszer al-Khelaifi tulajdonos és Antero Henrique sportigazgató kitiltották az öltözőből.