A PSG május óta először kapott ki bajnoki meccsen

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentine midfielder Angel Di Maria reacts after missing an opportunity to goal during the French L1 football match between Olympique Lyonnais (OL) and Paris-Saint Germain (PSG) at Groupama stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, on February 3, 2019. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szuperrangadóján az éllovas Paris Saint-Germain 2-1-re kikapott az Olympique Lyon vendégeként, így a párizsi csapat elvesztette veretlenségét a Ligue 1 idei szezonjában.

A találkozót Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője is a helyszínen tekintette meg, pedig csapata vasárnap délután még a Leicester City otthonában játszott rangadót a Premier League-ben.

A norvég szakember láthatta, hogy Neymar ugyan sérült, de a támadószekcióban a helyét elfoglaló Ángel Di Maria sem veszélytelen. A hetedik percen az argentin támadó hajszálpontos lövéssel szerezte meg a vezetést a PSG-nek.

A Manchester Unitedban is megforduló szélső a legutóbbi három meccsen két gólt szerzett és két gólpasszt adott.

A folytatásban átvette az irányítást a Lyon. A Gianluigi Buffon helyett a kapuba bekerülő Alphonse Areola több bravúrt is bemutatott, azonban a 33. percben Moussa Dembélé egyenlítő góljánál óriásit hibázott.

A hazai csapat megérdemelten egyenlített, ugyanis az első félidőben összesen a Lyon hétszer találta el a PSG kapuját.

A fordulás után szinte azonnal megfordította a meccset a Lyon. A gólszerző Dembélé hozott össze Thigao Silva mellett egy igen véleményes büntetőt, azonban a csapatkapitány Nabil Fekírt ez nem nagyon izgatta, higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt.

Az 52. percben egyenlíthetett volna a PSG, de a Lyon kapusa, Anthony Lopes elképesztő bravúrt mutatott be Kylian Mbappé ziccerénél, majd a szöglet után akrobatikus mozdulattal hárította a világbajnok francia támadó közeli fejesét.

A folytatásban a Paris Saint-Germain mindent megtett az egyenlítésért, de a Lyon védelemre remekül zárt, így több gól már nem született a mérkőzésen. Ezzel a győzelemmel a Lyon három pontra megközelítette a második helyen álló Lille-t, a PSG előnye ugyan tízpontosra apadt, de két meccsel kevesebbet játszott.

A PSG legutóbb 2018. május 12-én szenvedett vereséget a francia bajnokságban, és 2015 januárja óta először vesztett el úgy bajnoki meccset, hogy megszerezte a vezetést.

Az öt európai top bajnokság csapata közül már csak a Juventus őrzi bajnoki veretlenségét.

Ligue 1, 23. forduló
Olympique Lyon- Paris Saint-Germain 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Dembélé (33.), Fekír (49. – 11-esből), ill. Di Maria (7.)