A pápa kedvenc csapata nyerte a dél-amerikai BL-t

Argentina's San Lorenzo midfielder Hector Villalba raises the trophy after winning the Copa Libertadores 2014 final second leg football match against Paraguay's Nacional at Pedro Bidegain stadium in Buenos Aires, Argentina, on August 13, 2014. AFP PHOTO / Juan Mabromata
Vágólapra másolva!
Az argentin bajnok San Lorenzo csapata története során először megnyerte a labdarúgó Libertadores-kupát, a legfontosabb dél-amerikai klubtrófeát, miután a döntős párharc szerdai visszavágóján 1-0-ra nyert a paraguayi Nacional ellen, így 2-1-es összesítéssel diadalmaskodott.

Az 1960 óta létező sorozatban ez volt a 23., argentin együttes által aratott győzelem, ennyiszer még egyik dél-amerikai ország csapata sem nyert. Az elmúlt öt évben először fordult elő, hogy nem brazil alakulat hódította el a kupát.

A San Lorenzo az elmúlt héten, Ascunciónban elért 1-1-es döntetlen után Nestor Ortigoza 36. percben értékesített büntetőjével verte most riválisát 40 ezer néző előtt a Nuevo Gasometro stadionban.

A San Lorenzo először jutott be a Libertadores-kupa fináléjába, és a sikernek köszönhetően a decemberben Marokkóban sorra kerülő klubvilágbajnokságon is története során először vehet majd részt. A klub egyébként Ferenc pápa kedvenc csapata, még pártolói tagságival is rendelkezik.

A San Lorenzo először nyerte meg a dél-amerikai BL-t Forrás: AFP/Juan Mabromata



A Libertadores-kupában sorozatban másodszor lett ezüstérmes egy paraguayi csapat, tavaly a korábbi háromszoros győztes Olimpia maradt alul a döntőben a brazil Atletico Mineiróval szemben.