Vágólapra másolva!
Spanyolországban még pár hét van a bajnokság kezdetéig, és a csapatok a felkészülési időszak utolsó heteiben egyre komolyabb előkészületi mérkőzéseket játszanak. Az egyik legpatinásabb torna Hispániában a Torneo Teresa Herrera, amelynek az RC Deportivo a rendezője. A galíciai klub ebben az esztendőben a Real Madrid mellett a mexikói Cruz Azult és az uruguayi Penarolt hívta meg.

Az első elődöntőben a házigazda a Penarol ellen lépett pályára, és 20 ezer néző előtt 2–1-es győzelmet aratott. A Deporban az új igazolások közül a kezdő tizenegyben kapott helyet a jugoszláv Goran Djorovics és spanyol Emilio Amavisca, a mérkőzés főszereplője azonban egy olyan futballista volt, aki már az előző szezonban is a gárdában szerepelt. A hazaiak első gólját ugyanis a holland Roy Makaay szerezte, aki akár duplázhatott is volna, de rendkívül önzetlenül Walter Pandianihoz passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania. A vendégek ugyan szépítettek Fabián Canobbio révén, de egyenlíteni már nem tudtak.

A Real Madrid már jobban megizzadt a legutóbbi Libertadores-kupa döntőse, a mexikói Cruz Azul ellen. Igaz, a királyi gárda új ékköve, Zinedine Zidane nem lépett pályára, de a Figóval, McManamannel, Raúllal felálló madridiaktól így is jobb játékot vártak. A gól nélküli első félidő után (amelyben Figo kihagyott egy tizenegyest!) némi meglepetésre a mexikóiak szereztek vezetést Miguel Zepeda révén, és a 70. percben Fernando Hierro piros lapot kapott, ami egy barátságos mérkőzésen nem valami megszokott dolog, de a középhátvéd utolsó emberként rántott le egy kitörő mexikói csatárt, így a bíró nem tehetett mást.

A Real becsületére legyen mondva, emberhátrányban is ki tudott egyenlíteni, három perccel a lefújás előtt Raúl volt eredményes. A szabályok értelmében a kilencven perc után rögtön a tizenegyesek következtek, amelyek során a spanyol kapus, Iker Casillas volt a főszereplő: a fiatal portás előbb Ángel Morales, majd Pablo Galdames, végül Julio Pinheiro büntetőjét is megfogta, és mivel a Madridból csak Figo hibázott, így a Real jutott be a szombati döntőbe, ahol a házigazda Deportivo lesz az ellenfele.

Korábban:
Luque a Realban - de csak jövőre