Drámai fordulat: fel kell adnia a további küzdelmeket a Giro D'Italia éllovasának

cycling Horizontal
Soudal - Quick Step's Belgian rider Remco Evenepoel celebrates his overall leader's pink jersey on the podium after winning the ninth stage of the Giro d'Italia 2023 cycling race, a 35 km individual time trial between Savignano sul Rubicone and Cesena, on May 14, 2023. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Nme folytathatja a Giro D'Italia küzdelmeit a világbajnok és a verseny összetettjét vezető, rózsaszín trikós belga kerékpáros, Remco Evenepoel.

A belga klasszis közleményben tudatta, hogy a vasárnapi időfutam után pozitív ett a COVID-tesztje. Evenepoel egyébként így is megnyerte a szakaszt, egy másodperccel Geraint Thomas előtt.

A 23 éves Evenepoel szombaton kapott pár másodpercet a közvetlen riválisaitól és vasárnap is a vártnál kisebb előnnyel nyrte meg az időfutamot.

Remco Evenepoel versenye véget ért Forrás: AFP/Luca Bettini

A Soudal Quick-Step csapatkapitánya a hétfői szünnpon autóval utazik majd haza Olaszországból.

A 23 éves versenyző az első és a vasárnapi - egyaránt egyéni indításos - szakaszt megnyerte a mostani Girón, melyen kilenc szakasz után az összetettben 45 másodperccel vezetett az így új éllovassá előlépett brit Geraint Thomas előtt.

Nem folytathatja a versenyt Rigoberto Uran sem, ugyanis az EF versenyzőjnek is pozitív lett a COVID-tesztje.