Vágólapra másolva!
Az utazásokat is ideértve 43 napot töltött távol az országtól a két Honvéd-úszó, Milák Kristóf és Márton Richárd. Jelenleg Tenerifén gyakorolnak a válogatottal, előtte Thaiföldön tették ugyanezt, húsvét vasárnap pedig hazaérkeznek.

Márton Richárd elárulta, Tenerifén a medencében alaposan felgyorsult a tempó, mivel április 19. és 22. között a kaposvári magyar bajnokságon szeretnének jól szerepelni. Az Eb-aranyérmes elégedett, mert 200 pillangón például jelenleg egy másodperccel jobbat tud a tavalyi hasonló idejénél. Ebben persze szerepet játszik, hogy az edzésen szokás szerint keményen vetélkednek Milák Kristóffal – derült ki Ripost oldaláról.

– árulta el Márton Richárd.

Márton Richárd hisz a jó eredmények elérésében Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 100 pillangón is kiváló, hétszeres olimpiai bajnok amerikai Caeleb Dressel nemrég kezdte el a komoly edzést Fort Lauderdale-ben. Ami a két Honvéd-válogatottat illeti, a magyar bajnokságon 100 és 200 gyorson, illetve pillangón ugyanezeken a hosszokon startolnak, stafétával ezúttal nem próbálkoznak.

– mondta el Milák Kristóf.

Milák Kristóf és Márton Richárd Tenerifén készül Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az összesen csaknem félszáz, külföldön eltöltött napjuk, a napi 8–9 kilométer tempózás az idénykezdet előtt kellő alaperővel és bődületes robbanékonysággal vértezte fel őket.

– fejezte be a junior vb- és Eb-első, felnőtt Európa-bajnok Márton Richárd.