Kiesett a tavaly döntős Szudi, Pergel kettős az asztalitenisz World Touron

asztalitenisz
Budapest, 2019. április 24. Pergel Szandra és Szudi Ádám a japán Josimura Maharu és Isikava Kaszumi ellen játszik a legjobb nyolc közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság vegyes páros versenyében a Hungexpón 2019. április 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A tavaly döntős Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes párosnak ezúttal az első forduló jelentette a végállomást a budapesti asztalitenisz World Tour-versenyen. A magyar duó csütörtökön délelőtt egy indiai kettőstől szenvedett ötszettes vereséget, és nem jutott a legjobb nyolc közé a BOK Csarnokban.

Az ötödik helyen kiemelt hazai páros nem kezdett jól, az elvesztett első játszma után azonban elkapta a fonalat, a harmadik felvonást 2-5-ről fordítva hozta, s a negyedikben már közel volt a győzelemhez. A rivális - Sharath Kamal Achanta, Manika Batra - azonban nem adta fel, előbb egyenlített, majd a döntő szettben a maga javára fordította a csatát.

"Rosszul kezdtünk, de aztán 2-1-es előnyünknél a negyedik szettben 8-4-re is vezettünk. Sajnos nem sikerült lezárni az összecsapást. A döntő játszmában aztán már náluk volt a lélektani előny.

- nyilatkozott Szudi Ádám. - A női játékosuk nagyon kellemetlen stílusú, mi pedig nem voltunk elég agresszívek."

A Szudi, Pergel kettős harcban van a tokiói kvótáért, jól is áll az olimpiai rangsorban, s mint Szudi elmondta, remélik, hogy ez a mostani vereség nem befolyásolja negatívan a helyezésüket és a kijutási esélyeiket.

A 170 ezer dollár összdíjazású budapesti tornán, amely vasárnapig tart, 50 ország 309 játékosa szerepel.
Eredmény, vegyes páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Sharath Kamal Achanta, Manika Batra (indiai)-Szudi Ádám, Pergel Szandra (5.) 3-2 (8, -9, -6, 9, 7)