Vágólapra másolva!
A Chicago White Sox otthonának eddig is elég béna neve volt, de az új táblán soha nem látott idiotizmus fog virítani.

Az amerikai profi baseball-ligában szereplő Chicago White Sox 1991-ig a klub alapítójáról, Charles Comiskey-ról elnevezett Comiskey Parkban játszott, majd annak átépítése után a New Comiskey Park lett az otthona egészen 2003-ig.

Ekkor jött az új névszponzor egy amerikai távközlési cég, a U.S. Cellular formájában, úgyhogy ettől kezdve a stadion a U.S. Cellular Field (azaz U.S. Mobiltelefon Pálya) néven futott. A szurkolók némi értetlenkedés után megbarátkoztak a névvel, és a „The Cell" egy idő után már nem is hangzott annyira nevetségesnek.

Az impozáns egykori U.S. Cellular Field Forrás: AFP/2016 Getty Images/David Banks

A varázs azonban megkopott, és a tulajdonosok új névadó után néztek. A választás végül egy jelzálogkölcsönzőre esett, úgyhogy a White Sox az idei szezonban már a Rögzített Árfolyam Pályán (Guaranteed Rate Field) fogja játszani hazai meccseit.

Hogy ez miért éri meg a White Sox csapatának? Természetesen a pénz miatt: míg a mobilosokkal kötött szerződés 20 évre 68 millió dollárt hozott (volna), az új kontraktus viszont még ennél is többet fog fialni. Hogy pontosan mennyit, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de egy ilyen névért biztos, hogy fizetni kell.