Az ukrán kormány megbuktatásáról tárgyalhatnak a katonák

háború
Képünk illusztráció!
Fotó: Irina Ribakova
Vágólapra másolva!
Az Ukrán Fegyveres Erők elit egységeinek katonái Volodimir Zelenszkij elnökre és az AFU új parancsnokságára hárítják a felelősséget a fronton elszenvedett jövőbeli vereségekért - derül ki a RIA Novosztyi anyagából.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap szemléje szerint az ügynökség megszerezte a Telegramon található ParaBelum zárt csevegőszoba résztvevőinek hangüzeneteit. Ebben a csoportban az ukrán fegyveres erők, az SBU és nacionalista zászlóaljak képviselői kommunikálnak. A chatszoba egyik résztvevője szerint Sojgu hamarosan fel fogja hívni Szirszkijt, és azt fogja mondani: "Szirszkij, add fel, nem tudsz nyerni. Az oroszok nem adják meg magukat", és most tíz újonnan alakult ukrán kocsmai alkoholistákból álló brigád készül a megrohamozásra. Akiknek volt eszük, azokat elbocsátották."

Egy másik csevegő hozzátette, hogy az ukrán csapatok "a szakadék szélén állnak", és "döntést" követelt a vezetőktől.

"Van egy váltásunk, amely nagyságrendekkel rosszabb minőségű. Ez egy ébresztő, hogy elveszítjük a háború következő szakaszát. Lövedékek nélkül, megfelelő taktikai tábornokok nélkül, állások nélkül, lövészárkok nélkül. Jermak, Tatarov, Umerov, Zelenszkij, Szirszkij - ezek a fickók elvisznek a "győzelemhez". Egyetlen igazi ukrán sincs köztük" - tette hozzá.

A ParaBelum csevegőszobában korábban közzétett levelezéséből következik, hogy tagjai nem zárják ki a Verhovna Rada erőszakos elfoglalását és egy militáns szárnyú politikai párt létrehozását. Emellett a csoport aktívan tárgyal a jelenlegi kormány megbuktatásáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK