Putyin: Nem utasítunk ki senkit

2909155 08/10/2016 August 10, 2016. Russian President Vladimir Putin during a joint press statement with Armenian President Serzh Sargsyan following the meeting at the Kremlin. Alexei Druzhinin/Sputnik
Vlagyimir Putyin
Vágólapra másolva!
Az orosz elnöki hivatal közleményben reagált arra, hogy a külügyminisztérium 35 amerikai diplomata kiutasítását ajánlotta Oroszországból válaszul arra, hogy pár napja az USA kiutasított 35 orosz diplomatát a területéről. Vlagyimir Putyin hangsúyozta, hogy nem fognak semmilyen nehézséget okozni az amerikai diplomatáknak, és Barack Obama távozó amerikai elnök kormányának lépéseit provokatívnak nevezte.
Vágólapra másolva!

„Nem alacsonyodunk le a a felelőtlen diplomácia szintjére, és

– mondta Putyin. Az orosz elnök hozzátette: „az Egyesült Államokból hazatérő orosz diplomaták otthon, családjaik és barátaik körében töltik az újévi ünnepséget.” A kiutasítás szerint ugyanis 72 óra áll rendelkezésre a kiutasítottaknak, hogy elhagyják családjukkal együtt az USA területét.

Vlagyimir Putyin „nem alacsonyodik le” az amerikai diplomácia szintjére Forrás: AFP/Sputnik/Alexei Druzhinin

Az orosz elnöki hivatal közleménye szerint Putyin provokatívnak minősítette az Obama-kormány lépéseit, és sajnálatát fejezte ki, hogy így záródik Obama kormányzása.

Az oroszok tagadják, hogy megpróbáltak beavatkozni hackerekkel az amerikai elnökválasztásba, amiért – a januárban hivatali idejét befejező – Barack Obama kormánya kiutasított az Egyesült Államok területéről 35 orosz diplomatát.

Donald Trump, a választásokat megnyerő republikánus elnökjelölt korábban nevetségesnek nevezte az orosz hackertámadások felvetését a demokraták részéről, csütörtökön pedig azt mondta: jövő héten találkozik az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy – mint fogalmazott – „frissítse az erre vonatkozó információit”.