Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, a bajnokság intenzitásának növeléséhez fontos lenne, hogy legalább három-négy csapat képes legyen fölvenni a versenyt a Ferencvárossal.

A szövetség RangAdó-díjátadóján - melyen az elmúlt szezon legjobbjait díjazták - az M4 Sportnak úgy nyilatkozott az olasz szakember, hogy jó lenne, ha az Újpest meg tudná szorongatni a Ferencvárost, a Honvéd mihamarabb visszatérne az élvonalba, a Debrecen pedig, amely hosszú ideig meghatározó szereplője volt az NB I-nek, újra megerősödne. Rossi szerint ez jót tenne a bajnokságnak és könnyítené a szövetségi kapitány dolgát is, nemcsak az övét, hanem a későbbiekét is.

Férfi A-válogatott kerethirdetés, Marco Rossi, MarcoRossi, Telki, 2024.05.14.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A bajnokság színvonalát illetően úgy fogalmazott, hogy "általánosságban véve, néhány évvel ez előtthöz képest" az NB I előrelépett, mert "az UEFA-rangsorban a 24-25. helyen" van, de ez nemcsak a fejlődés eredménye, hanem annak is köszönhető, hogy "sok más bajnokságnak, főleg a szomszédos országokban, csökkent a színvonala".

A külföldiek terén viszont nincs meg a néhány évvel ezelőtti színvonal: emlékszem például Lanzafaméra, Lazovicra, Leandróra, de volt sok más játékos is, akinek a tudása meghaladta azt, amit most látunk a légiósoktól 

– idézi az MTI a RangAdó-díjátadón elhangzottakat

Rossi szerint akadnak jó vezetőedzők Magyarországon - a téma kapcsán a kapitány kiemelte például az év edzőjének választott Bognár Györgyöt, aki a Pakssal rendre erőn felül teljesít.

A kapitány figyelmeztette a magyar tehetségeket, nem szabad megelégedniük azzal, hogy az élvonalban szerepelnek és ott teljesítenek jól.

Fontos, hogy a fiatal magyarok megértsék, nekik a magyar bajnokság nem cél, hanem ugródeszka kell hogy legyen. Ezt a válogatottban megértették néhányan, akik ott vannak velem, de a többieknek is ezt kellene megérteniük

 - közölte az olasz szakember.

A szövetségi kapitány beszélt a közelgő Európa-bajnokságról is, mint mondta, fontos lesz, hogy már a kezdetektől felkészüljenek a részletekre, összességében pedig bizakodó.

"Nem azért, mert azt gondolom, olyan csapatom van, amely bármire képes, hanem azért, mert tudom, számíthatok a srácokra, akik motiváltan érkeznek, hogy a legjobbjukat adják, és tudom, hogy olyan csapatom van, ami csapat, és azon belül vannak jó adottságú játékosok is." - fogalmazott.

Szoboszlai Dominikre a válogatott vezére
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette, nem lehet túl magasra helyezni a lécet, mert a végén túl nagy nyomás alá helyezik a futballistákat, amit nehéz lenne elviselni.

"Arra fogunk törekedni, hogy mindent kezeljünk. Tudjuk, hogy a szurkolóink lelkesek és álmodnak az Eb-vel kapcsolatban sokszor is, nekünk viszont két lábbal a földön kell járnunk" - hangsúlyozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről