Mangalicapofa pörkölt tócsnival - Vár: a Speiz, Budapest

Vágólapra másolva!
Mangalicapofa pörkölt tócsnival - Vár: a Speiz, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 60 dkg mangalica pofa (12 db)
    Forrás: Nagy Bence
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 dl búzasör
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 liter zöldség alaplé
  • bors

Tócsni:

  • ½ kg burgonya
  • 4 tojás
  • 2-3 dkg keményítő
  • bors

Hogyan kell elkészíteni?

A mangalicapofából a hagyományos úton pörköltet készítünk. A húst megtisztítjuk, serpenyőben körbe pirítjuk, majd egy másik edényben olajat hevítünk, és az apóra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát. Belerakjuk a pofát, öntünk hozzá búzasört és egy kevés zöldség alaplét, majd készre főzzük. A húst kiszedjük és a szaftot krémes állagúra turmixoljuk.
A tócsnihoz meghámozzuk a burgonyát, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük, adunk hozzá tojást, sót, borsot, és egy pici keményítőt, hogy a folyadékot felszívja. Forró serpenyőbe helyezzük a masszát, elegyengetjük, és mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor csemegeuborkát adunk hozzá.