Döntött az Országgyűlés az árfolyamrés eltörléséről

Események

Vágólapra másolva!
A parlament megszavazta az árfolyamrés eltörlését, és döntés született a reklámadó bevezetéséről is. L. Simon László nem futamodott meg a vita elől. Ez történt ma a parlamentben. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés
11:17
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Magyar csapda

Schiffer András az LMP frakció képviselője szerint Orbán Viktor azért nem támogatta Jean Claude Juncker európai bizottsági elnökként történő kinevezését, mert Juncker korábban bírálta Orbánt Brüsszelben.   

Valójában Jean Claude Juncker ugyanazért bukott meg a saját hazájában, amiért Orbán Viktort bírálják: korrupciógyanús és off-shore ügyei miatt. Simicska Lajos érdeke nem azonos Magyarország érdekével - állítja Schiffer András. 

11:21
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Nem személyes okok miatt nem támogattuk Juncker jelölését

Jean Claude Juncker kinevezése az európai szerződések lopakodó módosítását jelenti, ezért nem támogatható -válaszolt Szijjártó Péter államtitkár.

11:25
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Sopron a szabadság városa

Firtl Mátyás a kereszténydemokrata frakcióból a Páneurópai Piknik  25. évfordulójára emlékezik. Felszólalásában a határáttörést 1956-hoz hasonlította Sopron korábbi polgármestere.

11:34
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Az igazi kalandvágy az, ha valaki itthon marad

Az elvándorlás problémáját feszegeti Farkas Gergely jobbikos képviselő. Állítása szerint a 18 és 39 éves korosztály több mint fele gondolkozik Magyarország elhagyásában. A kormány még mindig nem érzi a felelősségét, ezért nem is kezeli a súlyának megfelelően a problémát.  

11:41
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A migránsok nem a magyar szegénység elől menekülnek

A kormány képviselőjeként Czomba Sándor máshogy látja a helyzetet. Az adatok 2013 óta a folyamat megtorpanását mutatják. Közölte: a migráció oka nem az itthoni szegénység, hanem a munkaerőhiány Európában, hiszen a létminimum és a minimálbér közti szakadék csökkent - állítja az államtitkár. 

11:50
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Térjenek vissza a közjó szolgálatához!

Tóbiás József szocialista képviselő éles hangú támadása a kormány számos intézkedését érinti. L. Simon László reklámadóját, az Andy Vajna és cégtársai által elnyert szerencsejáték koncessziók után az ÁFA eltörlését, az önkormányzati választási rendszer megváltoztatását, Paksot. Ezek közül egyik sem a közjót, csak a Fidesz-KDNP érdekét szolgálta -állítja a képviselő.

 

11:54
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Igazi pártelnöki beszédet hallottunk

Rétvári Bence vállalta Tóbiás József szocialista képviselő kihívását, a két párt teljesítményének összehasonlítását. A kormány az ország, az MSZP a saját személyi ügyeivel foglalkozott a tavaszi ülésszakban. A májusi választás a kormánynak 2/3-os többséget, a szocialistáknak vereséget hozott. Nem tudni az MSZP miért változtatta meg álláspontját Pakssal kapcsolatban - mondta Rétvári Bence.

11:58
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Azt fogjuk folytatni, amit elkezdtünk

Megvédjük az embereket és folytatjuk a rezsicsökkentést. Ez Rogán Antal és a Fidesz-KDNP üzenete az őszi önkormányzati választásokra. A parlament előtt fekszik az a törvény, amelyben a devizahiteleseknek ma igazságot szolgáltatunk. Németh Szilárd pedig benyújtotta a rezsicsökkentés folyatására vonatkozó törvényjavaslatát.

12:04
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Történelmi jelentőségű a devizahitelek kivezetése

Tállai András egyetért Rogán Antallal: a devizahitelesek problémájának rendezése az utóbbi évek legfontosabb törvénye. A mai napon megkezdődött a probléma végleges felszámolása. A történelmi törvényjavaslathoz valamennyi képviselő támogatását kérte az államtitkár. 

12:07
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Aki ezt követni tudta az kérem szavazzon

Kövér László így kommentálta, hogy ismét számos ponton változott a napirend. 

12:14
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a legfontosabb vita

Többen kivonultak, amikor megkezdődött az árfolyamrés eltörléséről szóló törvény összegző jelentése és az összegző módosító javaslatok vitája. 

 

12:20
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A bankok még mindig emelnék a kamatokat

A bankok az utolsó pillanatig egyoldalúan módosítanák a szerződést, de ez nem történhet meg, ha a mai napon elfogadjuk a törvényt. E szavakkal vezette fel a devizahiteleket érintő törvény módosításainak tárgyalását Répássy Róber államtitkár. 

12:25
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Az MSZP legnagyobb bűne

Az MSZP legnagyobb bűnének nevezte a devizahitelezés elszabadulását Mengyi Roland fideszes képviselő. Az MSZP kormányok alatt 140 szeresére nőtt a lakosság devizaadóssága -mondta. 

12:33
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Sorsára hagyta a forintot és a magyar családokat a kormány

Burány Sándor a szocialista frakció támogatásáról biztosította a kormányt. Az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés azonban csak a probléma kisebbik része. Az igazi probléma az árfolyamveszteség, amin a kormány nem akar változtatni, sőt árfolyamgyengítő politikát folytat.

12:37
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Vége a "teszetoszáskodásnak"

Már 2010-ben meg kellett volna oldani a devizahitel krízist. Z. Kárpát Dániel felháborítónak tartja, hogy a KDNP nem vesz részt a vitában. 

12:42
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A szennyező fizet elvét kell követni

"Nem illik kétszer sorba állni ingyen kenyérért"! Így kommentálta a kormány intézkedését a Banszövetség - állítja Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője. A Jobbik támogatja "ezt a kis kozmetikázást", de a Bankszövetséggel szemben ennél sokkal többet vár a kormánytól. 

12:45
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Az LMP nem ért egyet Burány Sándorral

Schiffer András szerint,  nem a jelenlegi kormány gyengíti a Forint árfolyamát, hanem a korábbi szocialista kormányok tartották mesterségesen magasan a Forintot. 

12:54
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Az elévülést és az asszimmetriát vitatja az LMP

Fogyasztóvédelmi szerződések esetén nem helyes az elévülés megengedése. Az LMP a szimmetria elvére hivatkozva nemcsak az egyoldalú kamatemelést tartja tisztességtelennek, hanem az elmaradt kamatcsökkentéseket is. Az erre vonatkozó törvénymódosításukat azonban "letartózkodta" a Fidesz-KDNP -állítja Schiffer András. 

12:58
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Nem kapott több időt az ellenzék

Az MSZP az ellenzék nevében ügyrendi felszólalásban a KDNP időkeretét kérte, de a levezető elnök közölte: az idő átadásáról csak a KDNP frakció dönthet. 

13:05
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A reklámadót be kell fizetni!

Megkezdődött a reklámadóra vonatkozó törvény módosító javaslatainak a vitája. L. Simon László megköszönte a sajtónak, hogy rávilágított a törvény nem szándékolt következményeire, ami lehetővé tette a törvény kijavítását.

13:16
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A reklámadó az igazságos közteherviselést szolgálja

2,5 millió Forintig a kis és közepes vállalatok nem fizetnek reklámadót. E fölött azonban 20 %-ot kell fizetniük az általuk igénybe vett online szolgáltatásért, amennyiben az más módon a nagy, nemzetközi internetes portálokon nem behajtható. A kormány a törvénymódosítással a kkv-kat arra buzdítja, hogy olyan portálokat vegyenek igénybe, akik vállalják a közteherviselést. 

13:22
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A reklámadó a szabad sajtó elleni támadás

A szabad sajtó elleni támadásnak és büntetőadónak minősíti az ellenzék a reklámadót. A törvényalkotási bizottság kisebbségi véleményét Fodor Gábor foglalta össze. Az eredetileg beterjesztett törvény a TV2-t akarta mentesíteni és az RTL-t büntetni, ami első nekifutásra nem sikerült. Az első módosítással viszont kis híján az RTL Klub adófizetése is kérdésessé vált, ezért a törvényt ismét módosítani kellett. Végül a magyar kkv-kat sújtó részt próbálják enyhíteni kérdéses sikerrel. 

13:47
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A bársonyszékekben egyetlen államtitkár sem ül

A Jobbik a magyar lakossággal összhangban egyetért a médiaszolgáltatók megadóztatásával. Számos jogsértés következmények nélkül marad mind a mai napig, mert a Médiatanácsban fideszes túlsúly van. Novák Előd példaként a reklámok agresszív hangerejét hozta fel. A jelenlegi törvény egyes cégeknek továbbra is kiskaput biztosít, a helyett, hogy a lakosságnak ingyenes internetet biztosítana. 

13:51
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A selejt bosszúja

A Ház tekintélyének biztosítása azt követelné meg, hogy bírsággal sújtsák az előterjesztőket, jelen esetben L. Simon Lászlót, ha az általuk benyújtott előterjesztést már a hatálybalépés előtt módosítani kell. Schiffer András bírálta az egyéni képviselői indítványokkal történő törvényalkotást. Ezeknek egyetlen célja a hatástanulmányok megspórolása. 

14:01
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A reklámadó nem szünteti meg a multicégek pénzkivonását

Reklámadóra és nem médiaadóra van szükség az LMP szerint. A Google és a Facebook megadóztatása támogatandó, de ezt adóharmonizációval, nem reklámadóval lehet hatékonyan elérni. A jelenlegi javaslat továbbra is a magyar vállakozásokat sújtja, miközben az Európai Unión belül az adóharmonizáció legnagyobb ellensége Orbán Viktor - véli Schiffer András. 

14:14
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Az Együtt-PM nem támogatja a gagyi törvényhozást

Tiltott állami támogatásnak tartja a reklámadót az Együtt-PM, mivel az csak a nem kormányközeli cégbirodalmakra vonatkozik. A párt szerint elfogadhatatlan, hogy a törvény megadóztatja a magyar vállalkozásokat, miközben a politikusokra nem vonatkozik.

14:25
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Minden adóforintra szükség van

Felhördülés követte L. Simon László állítását, miszerint a nyolc milliárdos reklámadó-bevételre szüksége van a költségvetésnek. A fideszes politikus szerint az őt ért támadások igazolják: nincs öncenzúra az RTL Klubnál. 

14:36
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A képviselő is tévedhet

Mi képviselők sem vagyunk tévedhetetlenek, és ez nem ciki -mondta L. Simon László. Az LMP-s Schiffer András viszont úgy véli: a hibázás oka a kívételesen sürgős eljárás indokolatlan alkalmazása. 

14:45
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Nem jogállami eszközökhöz nyúl a kormány

A kormány nyílt háborút folytat a hatóságaival, amikor ráküldi a NAV-ot az RTL Klubra. Bárándy Gergely szerint a viták időkeretek közé szorítása is fokozza a hibázás lehetőségét.

14:52
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

L. Simon László vállalja a vitát

Felhördülések közepette védi állsápontját L. Simon László. Az államtitkár úgy reagált a KDNP távolmaradását ért kritikára, hogy a kisebbik kormánypárt véleménye nem áll távol a kormányétól; képviselői vélhetőleg a Fidesszel együtt fognak szavazni.  

14:59
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Képviselő asszony, hol volt eddig?

L. Simon László visszautasította a cenzúrára vonatkozó vádakat. Ha nem vette volna észre az ellenzék, az RTL Klub belpolitikai híreket épp a reklámadó bevezetésének lebegtetése óta ad, korábban kevéssé avatkozott be a magyar politikába. Az államtitkár a bekiabálásokra személyre szólóan reagált. 

15:06
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Szüntessék be az egyoldalú atompropagandát

A kormányzati propagandát és az állami önkormányzati cégek hirdetési politikáját kell megszüntetni, mert ezzel manipulálják a médiapiacot és teremtenek egyoldalú előnyöket a kormányközeli cégeknek! Schiffer András megköszönte L. Simon Lászlónak, hogy felszólalásában felsorolta a kormányközeli, kedvezményezett médiumokat.