Bérelt Ferrarit tört totálkárosra egy brit férfi

Vágólapra másolva!
Egy baleset résztvevőjének lenni sosem kellemes, akár mi vagyunk a hibásak, akár nem. Ha pedig ráadásként egy méregdrága sportkocsit törünk össze, ami nem is a miénk, az még kínosabb.
Vágólapra másolva!

A mindössze 7400 kilométert futott, 2014-es évjáratú Ferrari 458 Italiát egy esküvőre bérelte ki öt napra a 29 éves brit fiatalember Angliában. Az események azonban negatív fordulatot vettek, amikor augusztus 16-án, vasárnap Lutonban egy hármas karambolban az 570 lóerős sportkocsi egy ház előtti téglafalnak ütközött és totálkárosra tört. Szerencsére senki sem sérült meg a balesetben, csak a járművek.

Forrás: Jamie Ford

A Ferrari az exkluzív autók bérbeadására szakosodott Prestige Lifestyle tulajdonában volt. „Amikor megláttam, mi történt, nagyon feldúlt lettem. Igazán remek munkát végeztek: összetörték és teljesen leírták. A biztosító emberének mindössze három percre volt szüksége a totálkár megállapításához. Bárcsak nagyobb tisztelettel közelítenének az emberek a szupersportautókhoz! Az embereknek tudatosítania kellene magukban, hogy nem törhetetlenek” – nyilatkozta Jamie Ford, a kölcsönbeadó cég társtulajdonosa az ITV online magazinnak.

Forrás: Jamie Ford

A Ferrari mellett egy Vauxhall Astra és egy Volkswagen Passat volt a másik két érintett, utóbbi a Ferrari hátsó részének tetején állt meg. A bérlő egyébként 5000 font (kb. 2,2 millió forint) kauciót és 850 fontos (kb. 370 ezer forint) napidíjat fizetett a totálkárosra tört autóért, amelynek újkori értéke az extrákkal 220 ezer font (kb. 96 millió forint) volt.