Egy hullaházban találtak rá a gyönyörű modellre, aki rejtélyes körülmények között tűnt el

Kaikan Kaennakam, KaikanKaennakam, modell,  rejtélyes módon nyomtalanul eltűnt
Fotó: Daily Star/ViralPress
Vágólapra másolva!
Egy 31 éves thaiföldi nő, aki korábban modellként dolgozott, Bahreinbe költözött, hogy ott több pénzt keresve éttermi munkát vállaljon. Kaikan Kaennakam rendszeresen segítette mindebből családját is, akik most mindent megtesznek azért, hogy a rejtélyes körülmények között meghalt nő holttestét hazaszállítsák.
Vágólapra másolva!

Kaikan miután elhagyta szülőföldjét, Bahreinben megismerkedett egy arab férfival, akivel aztán párkapcsolata is lett. Minden jónak tűnt, ugyanis a közösségi médiás posztjai alapján a lány boldog volt, és még a családját is tudta segíteni anyagilag. Azonban hirtelen történt valami, a nő ugyanis 2023 áprilisában posztolt utoljára, ezt követően pedig se a barátai, se a családja nem tudta őt elérni. A hozzátartozói nem értették, hogy valójában mi történhetett, ezért a családja a bahreini nagykövetséghez fordult az ügyben – számolt be a Daily Star.

image

A bahreini nagykövetség azonban csak egy év után válaszolt a család megkeresésére, április 18-án közölték, hogy a fiatal nő holttestét egész idő alatt egy hullaházban tárolták.

A délkelet-ázsiai nőt a lábán lévő tetoválásról sikerült azonosítani. A nő holtteste a Salmaniya egészségügyi komplexum hullaházában volt elhelyezve. 

Halálának okaként „alkoholmérgezés miatti akut tüdő- és szívelégtelenséget" állapítottak meg.

Kaikan családja most segítséget kért a holttest hazaszállításához, ez ugyanis egy kifejezetten drága eljárás, ha valaki nem rendelkezik a megfelelő biztosítással. A család úgy gondolja, hogy a lány hivatalos halálának oka némi gyanúra ad okot.

Kaikan nővére, Suthida Ngernthaworn egy április 19-i online posztban így nyilatkozott: „A nővérem körülbelül két-három éve kezdett dolgozni Bahreinben, és ott talált egy arab barátot. Azonban tavaly április óta nem tudtuk felvenni vele a kapcsolatot. Családunk felkereste a bahreini thai nagykövetséget, és csak ebben a hónapban április 18-án értesítettek minket arról, hogy Kaikan meghalt.

A bahreini nagykövetség az alkoholmérgezést írta le, mint a halál oka, de a testéről készült képeken zúzódások voltak. A holttestét nem tudtuk visszahozni, mert költséges a hazaszállítás. De anyukám is szeretné, ha az ügyet újra megnyitnák, és a holttesten boncolást végeznének.

A család segítséget kért Paveena Hongsakultól, egy thaiföldi női és gyermeki jótékonysági szervezet alapítójától is. Paveena elmondta, hogy segítséget kért a Konzuli Ügyek Minisztériumának főigazgatójától és a külföldön élő thai állampolgárok védelmével foglalkozó osztály igazgatójától is, hogy segítsenek Kaikan holttestének visszaszállításában.

A nő gondoskodott arról, hogy a újra megvizsgálják Kaikan halálának okát. Paveena egy sajtótájékoztatón azt mondta: 

A thai nőknek alaposan fel kell mérniük, hogy valóban külföldön akarnak-e dolgozni. Fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy prostitúcióba, embercsempészetbe vagy kábítószer ügyletekbe csalják őket.