A nők óvatosabbak a munkahelyi szerelemben

Vágólapra másolva!
Egy német társkereső felmérése szerint az egyedülállók 43 százaléka már létesített privát kapcsolatot a munkahelyen. A válaszadók többsége szerint nem érdemes titkolni, előbb-utóbb úgyis kiderül. Ettől függetlenül a munkahelyi románc a legtöbb esetben káros.
Vágólapra másolva!

Nem nehéz megállapítani, hogy a baráti társaság mellett a munkahely a másik nagy terep szerelmi viszony létesítésére. A közeledés nem tűnik körülményesnek, ugyanis közös téma mindig akad. Ha más nem, a munka, a kollégák, a főnök.
Az Elitepartner.de partnerközvetítő ügynökség 620 egyedülálló körében készített felmérése szerint a németek 66 százaléka már legalább egyszer szerelmes volt kollégájába. 43 százalék pedig már kapcsolatba is bonyolódott egy jelenlegi vagy egykori kollégájával.

A férfiak bátrabban beszélnek róla

Ha már kialakul a kapcsolat, a válaszadók 29 százaléka titokban tartaná, még a közeli kollégáknak sem szólna róla. A többség azonban azt az elvet követné, nem érdemes elkendőzni, előbb-utóbb úgyis mindig kiderül. E tekintetben a férfiak bátrabbak (67 százalék számolna be kollégáinak), a nőknél a szűk többség (54 százalék) beszélne nyíltan a kapcsolat tényéről. A munkahely elvesztésétől való félelemben 7 százalék nyomná el magában érzéseit.

A nők harmada kizárja

A szerelmi kapcsolatok munkahelyi építésében a nők óvatosabbak. 31 százalék el sem tudná képzelni, míg a férfiaknál kategorikusan csak 19 százalék zárná ki.