Gyurcsány hallja a kritikát és folytatja

Vágólapra másolva!
  Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a megszorító intézkedések törvényszerű következménye volt, hogy szavazatokat vesztettek a koalíciós pártok jelöltjei. A koalíciós pártok ugyanakkor kitartanak a folytatás mellett. "Folytatjuk, én személy szerint is" - mondta Gyurcsány Ferenc. 
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a megszorító intézkedésekből rövidtávon törvényszerűen következett, hogy a koalíciós pártok jelöltjei szavazatokat vesztenek. Két dologról mondtak véleményt a választók: a jelöltek személyéről és arról a politikáról, melynek legfőbb képviselője a kormány - mondta a miniszterelnök. Utóbbihoz pedig sokan kritikusan állnak hozzá - tette hozzá.

"Ezt a kritikát hallom, értem" - mondta Gyurcsány, aki azt mondta, hogy a kritika ara ösztönzi, hogy végiggondolja, hogy mit csináltak jól vagy rosszul, ugyanakkor tartalmilag nem tartja szükségesnek, hogy változtassanak a megkezdett reformokon. Folytatni kel a kiigazítást és a régóta húzódó reformokat - mondta a miniszterelnök.

"Ezt a politikát fogom csinálni...folytatjuk, én személy szerint is" - mondta Gyurcsány Ferenc, ezzel egyértelműen reagálva Orbán Viktor Fidesz-elnök felszólítására, aki korábban azt mondta, az MSZP történelmi vereséget szenvedett, és felszólította a szocialistákat, hogy ne szálljanak szembe az emberek akaratával. Gyurcsány a köztársasági elnök urnazárás után mondott beszédére nem reagált részletesen.