Időjárási tájékoztató demonstrálóknak

Vágólapra másolva!
Folyamatos időjárási tájékoztatót indítunk az országszerte demonstrálók számára. Rendszeresen bocsátunk ki rövidtávú időjárási előrejelzéseket és hasznos tanácsot adunk olvasóink számára a célszerű öltözködéshez is. Előzze meg a kellemetlen meglepetéseket, elindulás előtt tájékozódjon rovatunkból!
Vágólapra másolva!

Szombat, 12 óra:

Igen kellemes és szokatlanul meleg az idő országszerte. A hőmérséklet gyorsan emelkedik, délben 20 fok körül, kora délutánra 20, 25 fok körül várható. Az erős napsütést csak kevés felhő zavarja, csapadék sehol sem várható. Északkeleten számítsunk azonban az időnkénti erős szélre, másutt mérsékelt lesz a légmozgás.

Az esti órákig maradók ismét gyors lehűlésre és kifejezetten hűvös éjszakára készüljenek. Este 14, 19 fok, hajnalra 6, 11 fok várható, kell a meleg ruha!

Péntek, 18 óra:

Sivatagiasan száraz levegő uralja hazánkat. Ennek az a sajátossága, hogy nappal a zavartalan napsütés hatására erőteljesen melegszik a levegő és nyárias hőmérsékletek alakulnak ki. Éjszaka viszont semmi nem gátolja a kisugárzást, ezért rohamosan csökken a hőmérséklet és hajnalra igen csípőssé válik az idő.

Ez az időjárás nagyon csalóka, tipikusan vezethez megfázásokhoz. Ha programunk az estébe és főleg ha az éjszakába nyúlik, feltétlenül vigyünk magunkkal melegebb réteg ruhát. A késő délutáni hőmérséklet 18, 23 fok között alakul, de estére már mintegy 5 fokkal lesz hidegebb. Hajnalra pedig drasztikus lesz a lehűlés, országosan 6, 10 fokra számíthatunk, főleg északon lesz a hidegebb. Budapesten, a városi hőszigetnek köszönhetően kedvezőbb lesz a helyzet, itt 10 fok közelében marad a hőmérséklet, a belvárosban még 1-2 fokkal enyhébb is lesz. Persze a nappali hőmérsékletekhez viszonyítva ez még így is több mint 10 fokos csökkenés.

Az időnként fújó mérsékelt északnyugati szél némileg tovább rontja hőérzetünket, de délnyugaton gyenge lesz a légmozgás. Az Alföldön várható némi felhőzet, másutt derült lesz az ég, csapadék sehol sem várható, az esernyőket nyugodtan otthon hagyhatjuk.