Nyáriasan meleg idő a hétvégére

Vágólapra másolva!
Szerdán a Dunántúlon már nem várható csapadék, ott néhány órára a nap is kisüt. Keleten előfordulhatnak esők. Átlagos, kevéssel 20 fok feletti hőmérsékletekben lesz részünk. Az érkező szárazabb levegő jó hatással van közérzetünkre. A következő időszakban egyre több lesz a napsütés. A hajnalok ugyan hűvösebbé válnak, de napközben a hétvégén már nyárias hangulata lesz az időjárásnak, igazi szüreti idő várható.
Vágólapra másolva!

Nyugat-Európa felett anticiklon épült fel, mely egyre jobban keletre húzódik. Területén száraz, kellemes, késő nyári idő alakult ki. Skandináviában a változékonyság és őszi körülmények a jellemzők. Lassan elhagyja a kontinens középső vidékét egy frontzóna, mely keletebbre okoz újabb csapadékokat. Kánikulával találkozhatunk az Ibériai-félszigeten és Franciaország déli területein.


Részletes időjárás

Szerdán a Dunántúlon a néhány órás napsütést felhőátvonulások zavarják. Keleten még többször erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan eső, zápor, néhol zivatar kialakulhat. Éjszakára országszerte kiderül az ég. Megélénkül, időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

A Dunántúlra már szárazabb levegő érkezik, mely frissességet, élénkséget biztosít. Az átlagos hőmérsékletek is kedvező hatással vannak közérzetünkre. Keleten a borongósabb időszakokban a melankóliára, levertségre való hajlam átmenetileg növekszik. A közlekedők a keleti megyékben helyenként vizes útszakaszokkal, az ország számos részén erős széllökésekkel találkozhatnak. Naplemente után viszonylag gyors lesz a lehűlés, hűvösebb éjszakák következnek.

Csütörtökön a változó vastagságú felhőzeten át néhány órára kisüt a nap. Csapadék már nem várható, igazán kellemes időnk lesz. A helyenként megélénkülő északkeleti szélben 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a hűvösebb hajnalt követően kevés felhőre, többórás ragyogó napsütésre készülhetünk. Helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél. 20, 24 fokra melegszik a levegő.

A hét végén kellemes, napsütéses időben, igazi "vénasszonyok nyarában" lesz részünk. A kissé hűvös hajnalokat követően napközben 25 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Ideális szüreti időre van kilátás.