Vágólapra másolva!
Mintha a forgalmazók előre tudták volna, hogy ezen a héten csupa olyan filmet kell kínálni a közönségnek, amelyik messze repít az utca zord tényeitől: sehol egy pszichológiai dráma vagy egy politikai dokumentumfilm, helyettük szuperhőscsaj, abszurd pedofília, orális szex premier plánban, kiruccanás a Távol-Keletre és sok rajzolt hangya. Nyugi, ha eleged lett a hírolvasásból, van miből alternatív programot választani.
Vágólapra másolva!

Cukorfalat - Hard Candy - 2005

Miről szól? Egy tizennégy éves kislány és egy harminckét éves fotós megismerkedik az interneten, majd személyesen is találkoznak egy kávézóban. De vajon melyikük mit akar a másiktól?
Ki a rendező? David Slade-nek ez az első nagyjátékfilmje, korábban reklámokat és videóklipeket rendezett.
Kik a szereplők? A lányt a kanadai Ellen Page alakítja, aki az X-Men 3-ban Kitty Pride (Árnymacska) szerepét játszotta, a férfi Patrick Wilson, akire az Angyalok Amerikában című HBO-minisorozatból emlékezhetünk, hamarosan pedig Koltai Lajos új filmjében is láthatjuk majd.
Kinek ajánljuk? Ha már eleged van az utca eseményeiből, ez a film garantáltan kikapcsol 100 percre a valóságból, mert ahhoz aztán semmi köze.

A szuper exnőm - My Super Ex-Girlfriend - 2006

Miről szól? Matt elkezd járni Jennyvel, akiről egy idő után kiderül, hogy nem más, mint G-Girl, New York szuperképességekkel megáldott védelmezője. Amikor azonban az is világossá válik, hogy Jenny igencsak nehéz természetű lány, Matt szakít vele, és ezzel nem várt katasztrófát zúdít a saját nyakába.
Ki a rendező? Ivan Reitman, veterán nevettető, többek közt a Szellemirtók, az Ikrek és a Hat nap, hét éjszaka alkotója.
Kik a szereplők? A szexi szuperhősnő-cuccokban repdeső Jennyt Uma Thurman alakítja, Mattet Luke Wilson (Tenenbaum, a háziátok) játssza. Matt haverját Rainn Wilson személyesíti meg, aki a Sírhant művek Arthurja volt, a Matt kolléganőjét alakító Anna Farisre pedig az Elveszett jelentés idegesítő színésznőcskéjének szerepéből emlékezhetünk.
Kinek ajánljuk? Akinek a Bosszúállók bejött, biztos, hogy élvezni fogja ezt a szuperhősfilm-paródiát.

Az élet vendége: Csoma-legendárium - Az élet vendége: Csoma-legendárium - 2006

Miről szól? A rendező az India és Kína határán fekvő, Kanam nevű faluba utazott, ahol Kőrösi Csoma Sándor éveket töltött kutatással és a tibeti-angol szótár összeállításával. " Ezen a helyen sok mindent megértettem abból, ami a vele kapcsolatos irodalomból, legendákból nem derült ki." - mondja.
Ki a rendező? Az inkább zeneszerzőként ismert Szemző Tibor.
Kik a szereplők? A szereplők a helyi lakosok, a narrátor Szemző Tibor, Törőcsik Mari és Susannah York, angol színésznő.
Kinek ajánljuk? Elsőéves tibetológus hallgatóknak mindenképp.

Mennyei háború - Batalla en el cielo - 2005

Miről szól? Marcos sofőr, aki Anát, a tábornok lányát fuvarozza. A férfi és felesége ellop egy kisgyereket, de a csecsemő meghal, közben pedig kiderül, hogy Ana szabadidejében prostituáltként tevékenykedik.
Ki a rendező? A mexikói Carlos Reygadasnak ez a második nagyjátékfilmje a nem kevésbé felkavaró Japán után.
Kik a szereplők? A Marcos nevű sofőrt egy Marcos Hernández nevű sofőr, feleségét egy Bertha Ruiz nevű amatőr alakítja. Anát Anapola Mushkadiz játssza, aki eredetileg szintén nem színésznő, mégis nagyon meggyőzően mutat be szexuális aktusokat a vásznon.
Kinek ajánljuk? Még, ha a Japán a kedvenc filmed, akkor sem ígérhetjük biztosan, hogy nem készülsz ki ezen.

Hangya Boy - The Ant Bully - 2006

Miről szól? A tízéves Lucas Nickle szereti hangyák kínzásával múlatni az időt, de ráfázik, amikor a hangyák varázslója bosszúból hangyaméretűvé zsugorítja.
Ki a rendező? John A. Davis, a Jimmy Neutron kalandjai című Nickelodeon-sorozat egyik alkotója.
Kik a szereplők? Számítógéppel rajzolt emberek és hangyák.
Kinek ajánljuk? Tízéves kisfiúknak hangyakínzás helyett.

Bujdosó Bori