A depis, a vámpír és a sebesség megszállottja

Vágólapra másolva!
A három heti premierfilm mindegyike csak szűk közönség érdeklődésére tarthat számot.
Vágólapra másolva!

Hiperalacsony költségvetésű amerikai dráma a művészfilmek kedvelőinek, tokiói autósüldözések a kocsimániásoknak és egy híresen gyenge vámpíros film az igazán mazochistáknak.

Facér Jimmy

Miről szól? A szerencsétlen, életunt Jim nagy álmaiból semmi sem valósult meg New York-ban, ezért hazaköltözik szülővárosába, ahol diszfunkcionális családja és egy életvidám kórházi nővérke várja.

Ki a rendező? Steve Buscemi, aki nem csak színészként, hanem rendezőként is bizonyított már, leginkább Bárbajnokok című filmjével.

Kik a szereplők? Jimet Casey Affleck, Ben Affleck öccse alakítja, akit láthattunk már a Gerry című Gus Van Sant filmben és az Ocean's Eleven-ben is, a nővérkét Liv Tyler játssza.

Kinek ajánljuk? Ha tetszett a Bárbajnokok, ez is fog: kicsit melankolikus, kicsit vicces, nagyon kedves film.

Mit mondunk még a filmről? A Facér Jimmy-t először a tavalyi londoni filmfesztiválon láttuk.

BloodRayne

Miről szól? A 18. századi Romániában élő Rayne félig vámpír, félig ember. A fiatal lány erőszak következményeként született: Kagan, a vámpírkirály ejtette teherbe az anyját. Rayne két segítőtársával együtt bosszút esküszik saját apja ellen.

Ki a rendező? A német Uwe Boll, akit sokan korunk legrosszabb rendezőjének tartanak. Tény, hogy a BloodRayne-t megelőzően már kétszer is próbálkozott számítógépes játékok megfilmesítésével (House of the Dead, Alone in the Dark), és mindhárom alkotás szerepel az IMDb-n a szavazók által legrosszabbnak ítélt 100 film között.

Kik a szereplők? Rayne-t a Terminátor 3-ból ismert robotarcú Kristanna Loken alakítja, Kagan szerepében Ben Kingsley hozza magát kínos helyzetbe, Rayne segítőtársaiként Matthew Davis és Michael Madsen égetik magukat.

Kinek ajánljuk? Szerény véleményünk szerint mindenki jól megvan e nélkül, de a számítógépes játék kedvelői esetleg kíváncsiak lehetnek rá, hogy milyen érzés játék helyett a moziban unatkozni.

Halálos iramban: Tokiói hajsza

Miről szól? Sean, aki illegális autóversenyek rendszeres résztvevője, kénytelen Tokióba költözni apjához, mert a hatóságok a nyomában vannak. Hamarosan új lakóhelyén is belemerül az illegális versenyek világába, azonban megint bajba kerül: nem ismeri az itt használatos "drift"-technikát, ráadásul véletlenül éppen a jakuza-kapcsolatokkal rendelkező driftkirályt hívja ki versenyezni.

Ki a rendező? A tajvani Justin Lin, akinek ez az első hazánkban is bemutatásra kerülő filmje.

Kik a szereplők? Seant Lucas Black alakítja, akire nem emlékszünk a Bőrnyakúak-ból, Twinkie nevű haverját a rapper, Bow Wow játssza. A driftkirály Brian Tee.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem igényelnek egy filmben sztorit és színészeket, csak csikorgó fékeket és látványos verdákat.