Ross Brawn számára csak a Ferrari létezik

Vágólapra másolva!
A Ferrarinál egyéves alkotószabadságát töltő korábbi technikai igazgató, Ross Brawn tagadta a mostanság felröppent híreket, miszerint más csapathoz készülne eligazolni. A szakember kiemelkedő szerepet játszott Michael Schumacher és a Ferrari több éves sikertörténetében.
Vágólapra másolva!

Brawn, aki tíz évig volt a csapat technikai igazgatója, 2006. végén távozott a Ferraritól, ám nemrégiben újra felvette a kapcsolatot a csapat vezetőségével és lehetséges visszatéréséről tárgyalt. Korábban már az is felvetődött, hogy ő váltja Jean Todt jelenlegi csapatfőnököt.

Nigel Stepney, a kémbotrány és a monacói szabotázsakció kulcsfigurája, akit a Ferrari egy hónapja bocsátott el állásából, azt állította nemrég, hogy Brawn is része volt annak a társaságnak, amely egy másik istállóhoz akart távozni a maranellói gárdától. Mint ismert, Stepney és a kémügy másik fő gyanúsítottja, az állásából felfüggesztett mclarenes vezető tervező, Mike Coughlan a Hondához tartott új állás reményében, amit Nick Fry csapatfőnök is megerősített a japán alakulat részéről.

Brawn azonban tagadta, hogy másik csapattal is kapcsolatban állna munkaügyben, és megerősítette, hogy kizárólag a Ferrarival tárgyal a folytatásról: "Miután az elmúlt időszakban különböző híresztelések merültek fel a helyzetemmel, a körülményekkel és az egyéves Forma-1-es "pihenőmmel" kapcsolatban, most szeretném tisztázni a pozíciómat"- mondta Brawn az autosport.com internetes magazinnak. "Egyéves alkotószabadságomnak kizárólag személyes okai voltak. 30 versenyzésben eltöltött év után, végre a családomra is akartam időt szánni és olyan személyes ambícióimat is meg akartam valósítani, amikre idő hiányában eddig nem volt lehetőségem."

"Örülök, hogy elmondhatom, a Ferrari bár csalódott volt a döntésem miatt, megértette az indokaimat és arra kért, hogy amint késznek érzem magam a visszatérésre, vitassuk meg a jövőmmel kapcsolatos lehetőségeket."

"Most ültünk le beszélgetni arról, hogy egyrészt a Ferrari elvárásai és az én ambícióim összeilleszthetők-e, másrészt van-e lehetőség a jövőben a közös munkára"- folytatta a brit.

"Tíz fantasztikus év után, a Ferrari embereit és kultúráját, valamint Olaszországot a szívembe zártam, és a maranellói az én csapatom. A Ferrari az egyetlen gárda, amellyel a jövőmről tárgyalok"- oszlatta el a találgatásokat Brawn.

"Ha bármelyik más csapattal vagy tervvel hoznak engem kapcsolatba, az biztosan spekuláció"- szögezte le a sikeres angol.